Vi er midt inne i den mest hektiske tiden med julebord, sammenkomster, og lystige lag. Da passer det vel godt med en rett som passer fint på et tapasbord eller som en forrett?

Jeg har latt meg inspirere av 70–80-tallsklassikeren med terteskjell fylt med fisk/skalldyr i hvit saus, men selvsagt oppjustert den til dagens nivå.

For fire personer

«Terteskjell»

2 butterdeigsplater (finnes i frysedisken)

4 ss revet parmensan

  • Kjevle butterdeigsplatene til ½ gang størrelse.

  • Platene deles i fire.

  • Riss en firkant med kniv i deigen, skjær nesten igjennom. Denne skal «vippes» ut etter steking og brukes som lokk.

  • Dryss parmensan over deigplatene.

  • Stek i 12–14 minutt på 200 °C til de er gylne og sprø.

  • Avkjøl på rist.

Fyll

100 g god røkelaks, finkuttet eller man kan bruke gravlaks, varmrøkt laks, rakfisk om man ønsker

1 ss gressløk, finkuttet

1 ss rørosrømme, jeg liker å bruke denne da den er tykk og stabil

5 grønne oliven, finkuttet

  • Bland sammen, og smak til med nykvernet pepper. Kan også smake til med litt ferskpresset sitron om man ønsker.

  • Vipp ut firkanten i butterdeigsplatene, og fyll med fiskerøre, og legg gjerne på lokket som et tak over det hele før servering.