Som vanlig starter jeg med været, det er tross alt ikke en Vær-Sjur uten. Da er det bare en vanlig musikkspalte, og kan ikke på noen som helst måte sammenlignes med «fisk og porno».

Orkanger

I dag melder yr.no om sol, 7 grader og svak vind hele dagen.

Tirsdag meldes det om sol hele dagen. 3 grader og flau vind natt og morgen, 0 på formiddagen, 4 og vindstille på ettermiddagen, og 6 og flau på kvelden.

Onsdag meldes det om sol hele dagen. 3 grader og flau vind natt og morgen, 0 på formiddagen, 3 og flau igjen på ettermiddagen, og 6 og vindstille på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og flau vind til vindstille i dag, 1 kaldere tirsdag, og 1 varmere til 2 kaldere onsdag.

I Rindal meldes det om 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 2 til 1 grader varmere tirsdag, og 2 kaldere til 2 varmere onsdag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere i dag, 2 kaldere til 2 varmere og svak til flau vind tirsdag, og 2 kaldere til 1 varmere og flau vind onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere og svak til flau vind i dag, 1 til 3 varmere tirsdag, og 1 til 4 varmere og flau vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 4 til 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 1 til 5 varmere og svak til flau vind tirsdag, og 2 til 5 varmere og svak vind til vindstille onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere og svak til flau vind i dag, 1 til 2 varmere og flau vind tirsdag, og 2 kaldere til 2 varmere og flau vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau vind i dag, 1 kaldere til 1 varmer e og flau vind tirsdag, og 1 kaldere til 2 varmere og svak vind til vindstille på onsdag.

Konserten

Lørdag var undertegnede på konsert med Klovner i Kamp, på Samfundet i Trondhjem. Musikalsk og showmessig var konserten nesten like bra som den på Sentrum Scene i Oslo, det til tross for at den var noe kortere, og gruppa var ett medlem (Sveinung «Dr. S» Eide) i manko. De spilte stort sett de samme sangene (men ikke «Oslo» og «Dr. S», noe som sier seg selv mtp. hvor de var, og at doktoren ikke var med), og jeg sang med på mer eller mindre alle sangene, fra start til slutt (selv om jeg skal innrømme at jeg ikke hang helt med på «Syng» eller de tre nyeste, hvor jeg stort sett bare har refrengene og et par vers inne).

Det som derimot ikke var like gledelig, var det sedvanlige, trønderske konsertpublikumet, selv om det virka som det i all hovedsak besto av studenter fra Østlandet, der de sto rundt oss med Lyn-skjorter og -skjerf, og skrålingen gikk på penere oslomål i stedet for trøndersk.

For det var nøyaktig som Adresseavisen og andre har skrevet spaltemeter opp og ned med i sommer. Evig mye plapring og bråk. Jeg har vært på mange konserter i Trondhjem før, så jeg visste hva jeg gikk til, men jeg hadde igjen med min mindre konsertvante lillesøster, og hun ville selvfølgelig stå langt fremme i håp om å skaffe seg props og annet som ble kastet ut fra scenen.

Dette viste seg veldig fort var en dårlig idé. Ikke nok med presset fra alle menneskene overalt (som med all puffingen gjorde det forferdelig vanskelig å holde i plastglasset uten å søle på seg selv og andre), men den tette luften, heten, lukten av billig parfyme, svette, og andre kroppsodører, og fyllerølet som var rundt oss, over oss, under oss, overalt, hele tiden.

Jeg prøvde å kommunisere dette til min ledsager, at vi burde trekke oss ut før jeg krysset en grense og slo til noen, og etter å ha prøvd å holde ut i 10 minutt, innså min lillesøster hvorfor det å stå i en «mosh pit» ikke var en god idé om man bare vil nyte konserten i nogen lunde fred og ro (vel, fred og ro av den typen man får på en konsert med ståplasser i alle fall).

Rett før konsertstart, trakk vi oss ut fra midten foran scenen, og søkte tilflukt ute på høyre flanke. Rett ved trappen opp til baren. Vi tenkte å stå der, men fikk klar beskjed fra vaktene om at der var det ikke lov å stå. Greit og logisk nok, i grunn. Så vi stilte oss ved gjerdet på sida. Og det ble ikke noe dårligere av den grunn. Vi sto fremme, selv på siden, vi fikk kontakt med bandet og ble synlig gjenkjent, og jeg fikk for første gang i mitt liv (så vidt jeg kan huske, i alle fall) en mikrofon stukket i fjeset og rappet i vei. Det var stor stas, og jeg kommer til å leve lenge på den, så takk skal du ha, Dansken (Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen Selvig).

Og om vi ser bort fra en smått slitsom østlending som sto på min venstre side og skreik «Andeby City» den siste halvtimen, så var konserten top notch. Selv med ting og tang beskrevet over, så var det absolutt verdt det. Og så var det veldig chill å kunne henge med gutta backstage etterpå.

Det er noe eget å sitte og chille med folk du har sett opp til i årevis, og bare ta det kuli. Ikke noe stress, ikke noe mas, og best av alt – angsten min holdt seg i sjakk, og jeg klarte til og med å føre noe som lignet på en samtale til tider, både med Aslak «Alis» Hartberg (som hadde mye spennende å fortelle om fremtiden, jeg gleder meg) og Thomas «Fingern» aka «DJ Goldfinger» Gullestad. Det hadde jeg ikke særlig tro på da jeg satt på bussen ned til sentrum tidligere på kvelden. Da var jeg ikke engang helt sikker på om vi kom til å få komme backstage.

Timene etter konserten og til jeg endelig kom meg tilbake til Orkanger og kunne tine opp igjen, var derimot ikke like hyggelige, og jeg kunne godt vært foruten dem, men det er en historie for en annen gang (og sannsynligvis et annet medium).

NB! Dette er ikke en anmeldelse.