– Det ville ha vært meningsløst å stoppe prosjektet nå. Jeg er veldig glad for at vi har funnet en løsning, sier orkdalsordfører Gunnar Lysholm.

Saken behandles i kommunestyret i dag (onsdag). Flertallskonstellasjonen med Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre og Høyre jobbet tirsdag med å få med også opposisjonen på å støtte forslaget om å si ja til tilskudd. Fremskrittspartiet blir med, SV var i går usikker mens Arbeiderpartiet sier blankt nei.

Tilskuddet skal finansieres ved at 750 000 kroner omdisponeres fra allerede bevilget sum til ny vei til Knyken, mens 1,75 millioner kroner belastes idrettsanleggfondet.

I dag står det 6 055 000 kroner på dette fondet. Tidligere er det blitt øremerket å bruke en million kroner til friidrettsbane i Idrettsparken. Dermed blir det stående igjen drøye 3,3 millioner kroner på fondet etter at Knyken har fått sitt. I en kommentar til tekstforslaget som flertallsgruppen legger fram i kommunestyret i dag, står det at disse pengene, 3,3 millioner kroner, vil stå tilgjengelig for eventuell tilleggsfinansiering bane 3 samt øvrige prosjekter i Idrettsparken.

I tillegg til penger fra kommunen, får Knyken èn million kroner fra fylkeskommunen. Fylkesordfører Tore O. Sandvik har stått i spissen for å skaffe flertall for det ved at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV står samlet om forslaget.

I tillegg minner Sandvik om at det er mulig å få vurdert det nye knykenanlegget som et interkommunalt anlegg. I så fall vil det utløse to millioner kroner i ekstra spillemidler og tilsvarende beløp fra fylkeskommunens investeringsmidler.