HEMNE: Trine Rein skrøt hemningsløst av publikum etter den første av to konserter i Kulør’n fredag kveld.

– Et usedvanlig hyggelig publikum, sier hun.

Kjapt utsolgt

Denne kvelden var hun en del av The Jan Holberg Project, i en konsert der vi også fikk møte orkdalingen Tore André Helgemo og flere lokale og talentfulle ungdommer – helt i Jan Holbergs ånd.

– Jeg synes det er veldig fint å la unge sangere og musikere slippe til, sier Holberg, strålende godt fornøyd med kvelden, fortsatt etter konsert nummer én.

– Jeg kjenner vibber fra salen, sier Holberg, vel vitende om at to konserter ble utsolgt nesten før han rakk å blunke da det tidligere i år ble kjent at han skulle ta med seg Trine Rein hjem til Hemne.

Forsmak på Oktoberrock

– Det er ikke alltid like lett å bli profet i eget land, det kan være et sjansespill. Men det varmer meg at Jan får slike støtte fra folk som bor der han kommer fra. Hemne bør være stolt, sier Trine Rein.

Fredagens to konserter ble også en slags vorspiel på det som skjer i Orklahallen lørdag kveld under Oktoberrock. Dit kommer den samme gjengen.

– Det blir nok noe mer rocka i Orklahallen, sier Trine Rein, som hadde sin bedre halvdel og aller største fan Lars Monsen diskret sittende på bakerste benk i salen.

– Utrolig artig

I intime Kulør’n fikk hun vist sitt mangfold og sin musikalske bredde, både i låtvalg og stemmebruk. Dama er knallgod! Joda, hun rocka i Hemne også, men smeltet publikum helt også med et par nydelige ballader.

– Jeg fikk presentert noe som nettopp er utgitt og noe som kommer på den nye plata mi neste år, sier hun.

Det samme gjorde Jan Holberg, som alltid gleder seg til å komme hjem.

– Det er utrolig artig å komme til hjembygda. Jeg skulle gjerne ha gjort det oftere, men det er også viktig å finne balansen; folk kan jo bli lei av meg...

– Det gjør vi ikke, kommer det spontant og bestemt fra en forbipasserende som overhører intervjuet...