På grunn av den bitre og beske smaken, er det få som spiser tyttebæra som den er. Men foredlet, har den mange muligheter. Det mest vanlige er nok syltetøy i viltsauser, rørt, og selvfølgelig: trollkrem.
Nå som vi går imot mørkere tider, og høsten begynner å feste grepet, er det mange som sverger til litt tyngre og kraftigere mat som en slags motvekt til den lette og lyse sommeren.
I dagens oppskrift har jeg valgt å benytte de syrlige og friske bæra som en ingrediens i en brownies-variant som jeg serverer sammen med en kremet trollkrem.
Du trenger:
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker eller frøene fra en ½ vaniljestang
5 ss bakekakao
150 g smeltet smør
½ dl vanilje-kesam
200 g tyttebær
70 g revet marsipan
Pisk egg og sukker lett sammen.
Det tørre siktes sammen og vendes inn i eggemassen.
Tilsett smør, vanilje-kesam, tyttebær og marsipan.
Hell alt i en godt smurt form, eller ei form som er dekket med bakepapir.
Stek på 200 °C i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt bløt i kjernen.
Server brownies-ene med trollkrem smakt til med litt finhakket koriander.
Trollkrem:
250 g frosne tyttebær
1 eggehvite
100g sukker
Alt blandes i en miksebolle, og røres sammen på lav hastighet i 3-4 minutter til en kremet trollkrem.