På grunn av den bitre og beske smaken, er det få som spiser tyttebæra som den er. Men foredlet, har den mange muligheter. Det mest vanlige er nok syltetøy i viltsauser, rørt, og selvfølgelig: trollkrem.

Nå som vi går imot mørkere tider, og høsten begynner å feste grepet, er det mange som sverger til litt tyngre og kraftigere mat som en slags motvekt til den lette og lyse sommeren.

I dagens oppskrift har jeg valgt å benytte de syrlige og friske bæra som en ingrediens i en brownies-variant som jeg serverer sammen med en kremet trollkrem.

Du trenger:

3 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker eller frøene fra en ½ vaniljestang

5 ss bakekakao

150 g smeltet smør

½ dl vanilje-kesam

200 g tyttebær

70 g revet marsipan

Pisk egg og sukker lett sammen.

Det tørre siktes sammen og vendes inn i eggemassen.

Tilsett smør, vanilje-kesam, tyttebær og marsipan.

Hell alt i en godt smurt form, eller ei form som er dekket med bakepapir.

Stek på 200 °C i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt bløt i kjernen.

Server brownies-ene med trollkrem smakt til med litt finhakket koriander.

Trollkrem:

250 g frosne tyttebær

1 eggehvite

100g sukker

Alt blandes i en miksebolle, og røres sammen på lav hastighet i 3-4 minutter til en kremet trollkrem.