Den desembertorsdagen kunne avisa presentere et møte med den nye staben som skulle sørge for at Orkdal kommune ikke lenger skulle være blant de dårligste stilte kommunene i dekning av allmennpraktiserende leger.

Frem til Fannrem legesenter åpnet dørene, hadde den kommunale legetjenesten bestått av bare fire leger. Det vil si; én lege per 2500 innbyggere. Det normale på den tiden var én lege per 1200 – 1500 innbyggere. Med de to nye legene på Fannrem, ble det tatt et langt skritt i riktig retning, for da ble det én lege per 1600 innbyggere.

Og det hadde vært et kraftig behov for flere leger. Pågangen ved legesenteret på kommunesenteret hadde vært meget stor, og på det meste kunne det dreie seg om en måneds ventetid for å få time.

De to nye legene på Fannrem, var legeekteparet Inger Martha Helmersen fra Hongsand i Roan kommune, og Jan Vaage fra Stavanger. Med seg hadde de de to legesekretærene Marte Almli og Gunn Johanne Vuttudal. De syntes at Orkdal kommune hadde gjort et godt arbeid for å få i stand lokalene til legetjeneste.

Med utgangspunkt i at dette var bygd som skolelokaler, er det utført en god jobb for å gjøre lokalene praktisk for oss, sa daværende allmennpraktiker Jan Vaage. Ekteparet sto økonomisk ansvarlige fro drifta av det nye legesenteret, som de leide av Orkdal kommune. De fikk også et kommunalt driftstilskudd.

Det er dette driftstilskuddet som bestemmer om legesenteret skal overleve. uten driftstilskudd ville det ikke vært mulig å drive legesenter på Fannrem, sa Helmersen.

Det unge ekteparet bestemte seg for å arbeide i Trøndelag allerede da de studerte medisin. Skolegangen ble avsluttet i 1984, og etter det var de innom forskjellige steder, som Sortland, Sarpsborg, og Sola. Det var flere legejobber tilgjengelig i Trøndelag, men Fannrem legesenter fristet mest, med hensyn til natur og friluftsliv, samt stabiliteten blant legene i kommunen.

Fannrem legesenter valgte å ta i bruk data fra starten av.

Dette gir en mer oversiktlig pasientbehandling, og alt vi skriver kan leses av vanlige folk. De tradisjonelle lege-kråkretærne er dermed en saga blott. Dessuten er data-oppbevaring sikrere enn papirarkiv, som folk kan bryte seg inn i. For å komme inn på datasystemet, må folk ha kjennskap til flere koder, og vårt dataanlegg står ikke i kontakt med andre dataanlegg, sa den fremtidsrettede Vaage, for å understreke at folk ville få trygg behandling ved det nye legesenteret i Orkdal.