– Jeg har en lidenskap for form og farge. Liker å skape atmosfære og miljøer, sier Tove Kvernvik.

Og det er i grunnen overflødige opplysninger så snart vi trør over dørstokken til det kreative hjemmet i Emmavegen på Orkanger. Her består hele huset av nøye sammensatte detaljer, farger og teksturer mens vi beveger oss fra rom til rom.

Slo ned vegger

I gangen møtes vi av en teglsteinsvegg, som gjenspeiler fargene videre innover i huset. Entreen er lys og åpen med en glasskledd trappeoppgang som gir fri utsikt opp til loftstua. Og dette er helt nytt. Her er det blitt slått ned vegger og montert skreddersydde glassplater.

– Før var trappeoppgangen lukket og mørk, og det gikk utover romfølelsen i gangen. Så bestemte vi oss for å ta sjansen, sier Tove.

Vegger ble slått ned rundt trappa, og et soverom ble åpnet opp for å lage loftstue i andreetasjen. Jobben ble påstartet i fjorsommer, og Tove Kvernvik og Arild Herigstad er svært fornøyde med sitt «nye» hjem.

Sosialt

– Vi har også lagt nytt gulv nede, og åpnet opp mellom stua og kjøkkenet. Jeg liker åpne løsninger, minst mulig dører, sier Tove.

Hun mener huset er blitt mer sosialt, lysere og lettere med en åpnere løsning. Samtidig er det mer funksjonelt og enklere å møblere.

Det arkitekttegnede huset er opprinnelig fra 1952, og inneholder hele 270 kvadratmeter boltringsplass. Familien har bodd her i 15 år, og gitt huset en ny vår både ute og innen gjennom årene.

– I det siste har jeg plukket vekk mer og mer ting, og har en større plan på hva jeg tar inn i huset. Det skal være ting som varer, sier Tove.

Ting som varer

Blant annet er designerstoler og -lamper blant investeringene hun har brukt til å gi rommene karakter. Det koster, men det varer og kan gå i arv, i kontrast til bruk og kast-mentaliteten som kan ta overhånd når man kjøper på impuls og følger siste skrik.

Det lange spisebordet mellom stua og kjøkkenet er laget av gulvbord som ble til overs, toppet med glassplate bestilt på mål hos Orkla Isolerglass.

– Jeg er opptatt av at det skal være ordentlige materialer, mer enn jeg er opptatt av mange duppedingser. Jeg kjøper ikke så mye nytt, og jeg bytter ikke farger etter alle årstider og trender, sier Tove.

Lekne farger, som det knallgule bordet på loftstua, er hun slett ikke redd for å trekke inn. Og hennes egne bilder er smykker på veggene rundt om i huset, nøye matchet med resten av interiøret.