Sommerens tur i regi Sør-Trøndelag og Orklareiser ble utsolgt på 33 minutter. Så stor var pågangen for å få være med til Dresden, Praha, Budapest og Wien at det ble besluttet å sette opp en ekstra buss.

Derfor var det to busser med Orklareisers logo som la ut fra Orkanger grytidlig mandag morgen. Og på slaget klokka 14.00 la Color Fantasy ut fra Hjortneskaia i Oslo.

Storveies båt

Reisen ned til Dresden var en lang transportetappe. Men den ble en opplevelse i seg selv. Overfarten med Color Fantasy ble nemlig en svært så positiv overraskelse for de reisende.

– Det var en kjempefin båttur med en storveies båt. Det snakkes om flytende hotell, men dette var mer en flytende by med alt fra kasino til spa, badeland, bibliotek, treningssenter og ei lang handlegate, sier Bjørg Ustad som reiser sammen med mannen sin Sverre og venneparet Berit og Reidar Tjelle.

Fantastisk show

I tillegg var båten spekket med spisesteder og butikker. Men det som kanskje imponerte aller mest, var showet som ble vist to ganger i løpet av kvelden.

Den som måtte tro at Color Fantasys show er i samme gata som det som blir presentert på danskebåten, må tro om igjen. Showet var satt sammen av perler fra musikalhistorien.

– Showet var et høydepunkt. Alt var så proft, mener Sverre Ustad som er på bussferie for første gang.

Langbeint

– Jeg har hatt angst for bussferie, smiler han. – Jeg har så lange ben, og trodde at de ville gå sund. Men det er virkelig god plass på denne bussen.

Sverre Ustad gleder seg spesielt til å se Dresden, som har en av Europas flotteste gamlebyer.

– Vi har nettopp vært i Warszawa og blitt veldig imponert over hvordan fattige Polen har greid å bygge opp en utbombet by. Jeg er spent å se hvordan Dresden er bygd opp igjen etter den helt unødvendige bombingen av byen i februar 1945.

Stork og ugle

Etappen fra Kiel til Dresden gikk stort sett langs autobahn. Utsikten domineres av en skogbevokst veikant. Men gule, modne kornåkre, maisåkre, solsikkeåkre, rapsåkre, vindmølleparker og et overraskende mangfoldig dyreliv bryter opp i monotonien.

– Jeg har sett både stork, ugle, rådyr og hjort, forteller Ustad.

De mange bremsesporene ut over veibanen vitner om et mindre hyggelig faktum; at tyske motorveier fortsatt tar mange liv.

R.E.M.-konsert

På kvelden tirsdag kom reisefølget fram til Dresden. Etter en lang dag fra vest til øst i Tyskland, var det ikke tid til stort mer enn å innta den treretters velsmakende middagen på Andor Hotel Europa.

Men noen få tok en sen kveldstur inn til den flotte gamlebyen. Blant dem var Geir Lorentsen og Ingebjørg Sogge.

STs utsendte satt i resepsjonen og skrev på denne artikkelen da Follo-paret kom tilbake.

– Vi har på konsert med R.E.M., kunne Sogge fortelle.

Verdensstjernene hadde nemlig konsert i Dresden denne kvelden, og Sogge og Lorentsen fikk gratisplass fra en uterestaurant like ved konsertarenaen.

– Vi ventet på å få høre «Everybody Hurts», men den kom ikke mens vi var der. Dessverre, forteller Sogge.

ST kommer tilbake med mer fra sommerens ST-tur i løpet av de nærmeste dagene.