Fredag morgen skriver Orkland kommune på sine nettsider at Telenor melder om at det oppleves utfall og redusert kapasitet på mobildekning i et vidt område omkring Svorkmo i Orkland.

– Noen bredbåndskunder er også berørt. Entreprenør er på tur ut for feilsøking. Det vil bli gitt oppdatert informasjon, skriver Orkland kommune.

Fredag klokken 10:17 skriver Orkland kommune at Telenor melder at det foreløpig ikke er noen endring av konsekvens siden tidligere varsel, men feilårsak er nå kjent. Utfallet kan komme til å vare til i morgen. Ny varsling innen klokken 15:00, eller ved endring.

Fredag 24. november klokken 14:10: Det er nå klart at skade på fiberkabel forårsaker tjenesteutfall. Feilen kan tidligst bli rettet i morgen lørdag, da tilgang til området forutsetter samarbeid med trafikketat. Ny varsling innen klokken 14:00 lørdag, eller ved endring, står det i en ny melding fra kommunen.

De kundene som har utfall på fast bredbånd er spredt på områdene Svorkmo, Løkken, Bjørnli, Drogsetmoen, Storås, Meldal sentrum og Å.