I over fire uker har det pågått rekkverksarbeid på gammelveien mellom Børsa og Thamshavn på Orkanger.

- Arbeidet er en del av fylkeskommunens fornyingsprogram når det gjelder rekkverk, fortalte Øyvind B. Mæhle, overingeniør og byggeleder i Statens vegvesen, til ST før helga.

Les også: Setter opp 8,5 kilometer med rekkverk

Det er mange flere veier i fylket som har behov for rekkverk. Men i år er alle midlene på fornyingsbudsjettet øremerket fylkesvei 800 mellom Børsa og Thamshavn. Årsaken er at tunnelene på E39 skal oppgraderes, og da blir gammelveien langs sjøen omkjøringsvei.

- Vi bruker nesten fem millioner kroner på rekkverk på denne strekningen, forteller Mæhle.

Men: Det undres på om rekkverk-arbeiderne ble vel ivirige i tjenesten, for stien ned til den populære badestranda på Grønlandsskjæret er blokkert. Badegjester som parkerer på den lille lomma ved gammelveien, må nå klatre over rekkverket eller krype under.

Mæhle kjenner ikke detaljene i rekkverksarbeidet. Han kan derfor ikke forklare hvorfor det ikke er avsatt en åpning her.

Når det er sagt: Den opprinnelig parkeringsplassen til Grønlandsskjæret er et par hundre meter lenger bort. Her er det avsatt parkeringsareal og laget en ny og bredere vei ned til stranda.

Kanskje ønsker ikke vegvesenet at biler skal parkere i lomma, helt inntil veien, der den gamle stien ned til badestranda går?

I over fire uker har det pågått rekkverksarbeid på gammelveien mellom Børsa og Thamshavn på Orkanger.