Orkdal IL planlegger å sette opp et idrettshus i to etasjer i tilknytning til Orkla Sparebank stadion. Prisen på bygget skal ligge på rundt 7,4 millioner kroner. Idrettslaget hadde et håp om å kunne starte med grunnarbeidet nå i sommer, men måtte gjøre noen endringer i reguleringsplanen for området og det gjør at det nå blir noe utsatt.

- Vi har ikke kommet i gang med byggingen enda. Vi jobber med og venter på å få godkjenning for å starte. Det ble gjort noen små justeringer på bygget og da må vi sende inn til ny behandling. Nå har det jo vært ferieavvikling og da tar jo det litt lenger tid på sommeren, sier daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk.

Håper på høsten

Fossbakk sier det ikke er satt noen dato for når det blir byggestart, men håper at arbeidet snart kan komme i gang.

- Nå har vi jo endringene i reguleringsplanen for området inne til behandling. Når det er ferdig kan vi forhåpentligvis sette i gang. Vi håper å komme i gang nå på høsten slik at grunnarbeidet er ferdig til vinteren kommer, forteller Fossbakk.

Fikk dispensasjon

Da Orkdalsbanken stadion ble bygget i 2008 skulle den ha kriteriene til å kunne arrangere Eliteseriekamper for kvinner og 1. divisjonskamper for herrer. Stadionet hadde alt bortsett fra en godkjente garderobefasiliteter, men Orkdal IL fikk dispensasjon fordi de hadde planer om å bygge et nytt idrettshus. Det er de planene som nå skal realiseres.

Slik skal huset se ut på fremsiden og baksiden.

- Anleggsansvarlig i NFF ga oss dispensasjon til tross for at garderobefasilitetene ikke innfridde kriteriene. Den gang hadde vi planer om å bygge et idrettshus, men det ble en for stor økonomisk investering på den tiden, sa Fossbakk da vi omtalte planene i juni.

575 kvadratmeter

Idrettshuset skal ha to etasjer som begge er på nærmere 300 kvadratmeter. I første etasje blir det dommergarderober, samt fire spillergarderober som vil innfri dagens krav. Det vil gå både trapp og heis opp til andre etasje. I 2. etasje skal det være kontorer, møterom og en stor aktivitetssal på 150 kvadratmeter.

Bygget vil bli stående mellom nåværende klubbhus og hovedinngangen til stadion. Idrettshuset har en kostnadsramme på 7,4 millioner kroner, men kan bli billigere.

Magne Fossbakk håper at Orkdal IL kan starte byggingen i høst.

I prisen på 7,4 millioner er det ikke regnet inn dugnadsinnsats, men tanken er at knykengjengen skal bidra en del på bygget. Dugnadsgjengen i Knyken har lagt ned en utrolig mengde arbeid i Knyken. Dugnadsinnsatsen siden arbeidet med Knyken startet nærmer seg snart svimlende 50 millioner kroner. Det er med andre ord ikke utenkelig at idrettshuset blir billigere enn kostnadsrammen tilsier.

Stort løft

Fossbakk tror dette bygget vil heve kvaliteten på anlegget betraktelig og vil gjøre det lettere for lagene som bruker stadion fremover.

- Det kommer til å bli bedre på alle mulige vis. Med fire nye garderober vil dette gjøre det lettere å arrangere turneringer og kamper på alle nivå. Standarden vil bli hevet mange hakk, fastslår Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Foto: Illustrasjonstegning