De tre er med i en venninnegjeng som møtes hver onsdag for å gå turer på Orkanger. Turene avsluttes med en lunsj på Bårdshaug herregård. Det var under en slik lunsj ideen kom.

Bestilte sporenstreks

– Det var veldig spontant, forteller de.

De hadde sett turen avertert i Sør-Trøndelag, og Marit ga klar beskjed om at de måtte bestille før de ombestemte seg. Dermed ringte de Orklareiser, og meldte seg på.

Damene er bereiste, og to av dem har vært i Italia før, henholdsvis Roma og Nord-Italia.

– Det som fristet med nettopp denne turen, var at vi får med oss så mange ulike steder i Italia. Ei vi kjenner, hadde vært med på en tilsvarende tur i Orklareisers regi tidligere, og hun hadde ett råd: Reis!

Anbefaler buss

De anbefaler gjerne busstur som reiseform.

– Vi får oppleve mye mer enn om vi reiser på egen hånd. Mange vegrer seg for å ta buss. Men det er bare for det de ikke har prøvd det. Det er en veldig fin måte å reise på, og det eneste vi trenger å tenke på, er å komme til rett tid til maten og bussavgangene. Nå gleder vi oss veldig. Vi har gledet oss helt fra den dagen vi bestilte.

Trioen fra Orkanger fikk en veldig god start på Italia-turen. Først med en varm og fin kveld på terrassen i Bolzano, deretter et spennende besøk på en norditaliensk vingård.

– Dette er kjempeflott, sier Marit J. Togstad.

– Det er helt herlig å gå her mellom vinrankene. Vi har havnet sammen med en flott gjeng, og så langt har det vært en veldig fin tur.