Lørdagens kjøring på Leangen ble totalt dominert av lokale hester. En forsmak på det hele fikk vi allerede i dagens første løp, da meldalstraveren Snonsøy Balder tok en en sterk andrepremie i treårsløpet. To løp senere står orkdalshoppa Bjørkly Kvikka øverst på seierspallen for andre gang i karriern, og i det neste løpet følger Skaun-hoppa KLM Stormborn opp med en fin andrepremie, etter å ha avsluttet løpet raskest av alle.

Ni seirer

Eik Odin, som eies og trenes av Geir Eikli, Bjørn Slupphaug og Karsten Engen fra Blåsmo, vinner så å si alltid. Før mandagens kjøring sto hesten med åtte seirer og tre andreplasser på tolv starter i karrieren. Den niende seieren kom mandag, etter at kusk Atle Solhus forserte hesten fram til tet etter at startrushet hadde gitt seg. Nedover oppløpet sa den billedskjønne hingsten takk for følget og bare reiste fra konkurrentene inn til overlegen seier - og trolig ikke den siste.

- Jeg har aldri kjent hesten så fin som nå, uttalte Solhus etter løpet.

Dyktig Kleveland

Trude Kleveland fra Buvika har mer enn én gang vist at hun evner å få skikk på hester som andre langt på vei har gitt opp. Hæve Alma, Crimson Pirate og Fux Pride er noen eksempler på det. Idjerven er det siste eksempelet. Da hun og samboeren Geir Solem kjøpte hesten i vinter, travet hesten mer som ei kenguru. I vår og sommer har hesten vært som forvandlet, og mandag kom den første seieren etter flere sterke innsatser til andrepremie i det siste. Med Inge Melby i sulkyen ble Idjerven forsert til tet, og derfra forsvarte både hest og kusk seg på imponerende vis. Seierstida ble 1.28,0, som er ny rekord for hesten.

Jubileumsseier

Frank Westbergs Tøff startet sitt 100. løp i karrieren. Og jubileumsløpet kunne ikke gått bedre. Fra 80 meter tillegg i monteløpet tok rytter Victoria Amundsen sats direkte, og inn mot siste sving satt Tøff i tet. Angriperne prøvde så godt de kunne, men ingen klarte å fraviste orkdalingen hans 11. seier i karrieren.

50 000 kroner

Lørdag ble det kjørt finale både for hopper og hingster i Prinsesse Märtha Louises pokalløp på Biri. Der var også orkdalingen Torkil Steinshaug på plass med blant andre Welldone Wilma. Og hoppa sto for en imponerende innsats ved å bli tredje på kilometertida 1.15,4. Innsatsen ble belønnet med 50 000 kroner

Lokale resultater:

1. løp: 2) Snonsøy Balder 1.34,4

2. løp: 4) Crimson Pirate 1.14,3, 5) Bakkmo Bosse 1.14,5

3. løp: 1) Bjørkly Kvikka 1.30,1, 5) Øyans Storm 1.30,9, 6) Eos Turbo 1.31,3, 7) Hage Elna 1.31,3

4. løp: 2) KLM Stormborn 1.18,8

5. løp: 1) Eik Odin 1.26,8, 6) Voll Prins 1.28,0

6. løp: 6) Danny Delight 1.17,5

7. løp: 1) Idjerven 1.28,0, 6) Bernard 1.29,3

8. løp: 1) Tøff 1.29,0,