DNT har opplevd en markant økning av antall medlemmer de siste ti årene. Fra 173.000 medlemmer i 1998 til ny rekord og 220.000 i år. Det er opp nesten 30 prosent.

– Det har rett og slett blitt kulere å gå på tur, smiler kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening, Merete Habberstad. Totalt 1.108 personer fra de syv ST-kommunene er medlemmer i DNT.

I Orkdal var det i fjor 414 medlemmer i DNT. Det er 53 flere enn året før. Orkdal har klart flest medlemmer i ST-kommunene, men det er Rindal som fremstår som den største turkommunen. Her utgjør de 94 medlemmene 4,6 prosent av befolkningen. Det er eneste kommune i vår region som har høyere andel enn landsgjennomsnittet.

Færrest medlemmer har Snillfjord kommune, der de 15 aktuelle personene utgjør 1,5 prosent.

I forhold til innbyggertallet er altså ikke 414 medlemmer fra Orkdal spesielt mange. Det utgjør 3,8 prosent av befolkningen, mens hele 4,5 prosent av det norske folk står på den samme medlemslisten.

Tradisjonelt har folk fra Sør-Trøndelag vært godt synlig i medlemsboken til DNT. Nye foreninger og sterkere fokus på friluft langs kysten kan forsterke på dette.

Yngve Johnsen