– Jeg er imponert. Utrolig sterkt å vinne over Molde, som har ambisjoner om opprykk til 1. divisjon, sa en strålende glad trener Øystein Claussen etter tomålsseieren hjemme i Meldalshallen lørdag.

Etter en skuffende første omgang, hvor spillerne rett og slett var for veike og ubesluttsomme, lå Meldal under med seks mål ved pause. Molde trodde nok seieren var sikret da de entret den blåe parketten etter hvilen, og økte ganske raskt til sjumålsledelse.

Men så våknet duoen Jenny Stokkli og Hanne Forbord, samtidig som Anne Kvam fortsatte å jobbe som en helt i forsvar. Sakte men sikkert spise de seg innpå forspranget til gjestene.

Knappe åtte minutter før slutt førte Jenny Stokkli laget i ledelse for første gang i kampen (25-24). Og i de siste, nervepirrende minuttene fikk de rundt 300 elleville publikummerne på tribunene full valuta for inngangspengene.

Deretter utlignet Molde, før Meldal igjen gikk i ledelsen. Molde svarte raskt, og resultattavla viste 26-26.

Hallen kokte da Meldal igjen tok ledelsen, og hvor Molde feilet i angrep. Sju sekunder før slutt tok Meldal timeout. Beskjeden var klar; hold ballen i laget. Hanne Forbord droppet ballen noen ganger, serverte den videre til Bente Kielland, som scoret sikkert.

– Det føltes nesten som å spille landskamp. Publikum skapte sånn stemning at jeg fikk gåsehud etter scoringene våre, sa Forbord jublende glad etter seieren.

På en dag hvor profilene Anne Ree og Bente Kielland ikke lyktes som mot Strinda sist uke, tok Hanne Forbord og Jenny Stokkli ansvar. De ga alt de hadde, våget der ikke de andre våget, og scoret svært avgjørende mål.

Midtback og ballfordeler Hanne styrte spillet, og gjorde knapt en feil. Endelig har hun og hennes nye lagvenninner blitt godt kjent med hverandre, og vet hvordan de tenker og spiller.

– Jeg føler jeg fremdeles har mer å gå på. Men det betydde mye at Marthe (Høsøien) dirigerte oss fra benken, sa Hanne.

Jenny Stokkli har bare vokst og vokst utover sesongen, og sto fram som Meldals beste spiller med sin utrolige innsats og hele åtte scoringer.

– Det er artig for tida. Jeg er i form og har blitt mer avslappet på banen. Håndball er ikke lenger det viktigste som finnes, sa lagets toppscorer til ST.

Anne Kvam rett og slett imponerer i forsvar. 19-åringen ser ikke særlig farlig ut, men Molde-spillerne fikk virkelig kjenne på musklene til den raske og sterke spilleren.

– Anne er en sterk og klok spiller som er kjapp i beina, roste Hanne og Jenny.

– Det så ut som dere smilte under hele andre omgang?

– Vi kan ikke være sur når vi spiller foran så mye publikum, mente de tre.

På forhånd var kampen mot Molde sett på som «svært vanskelig». Trener Øystein Claussen innrømte at han så på seieren som en bonus, selv om Meldal har ambisjoner om å slå de fleste motstanderne på hjemmebane.

– Jeg er stolt. Dette er den største prestasjonen Meldal noen gang har stått for.