Idet Color Fantasy siger ut fra Hjortneskaia i Oslo, står fire trøndere ved rekkverket.

De har panoramautsikt mot Holmenkollen, Nordmarka, idyllen på Bygdøy og de heldige som har sikret seg solseng på skipets akterdekk.

Godt med godvær

Etter en mildt sagt trist trøndersk forsommer, er det godt å myse mot sola mens gradestokken kryper opp mot 30 pluss.

Lars Vaslag er en av de fire. Sammen med snillfjordingen står kjæresten Kari Berdal, søstera Marie Hagen og svogeren Ingvald Hagen. De to sistnevnte er bosatt på Oppdal, og kom på Orklareisers buss på Berkåk.

Italia

Sommerens ST-tur er med andre ord i gang. Storparten av turen skal tilbringes i Italia. Først ved Gardasjøen og deretter i Lucca og de spektakulære liguriske småbyene som har fått samlenavnet Cinque Terre.

Underveis venter store og små opplevelser, og disse vil ST fortelle om i dagene som komme i denne uka og neste.

Opplevelsesrik

Når Orklareiser setter opp disse leserturene sammen med avisa Sør-Trøndelag, er det et mål at også turen fram mot reisemålet skal bli opplevelsesrik.

Det er imidlertid grenser for hvor spennende man kan gjøre turen gjennom endeløs granskog i Østerdalen, men det er egentlig helt greit. De fleste har behov for litt søvn etter avreise rundt klokka fire på natta – og minimalt med hvile.

Men den gode stemningen kommer sigende, og når vi ruller inn i Oslo og etter hvert kommer om bord på Color Fantasy, er alle klare for en fin ettermiddag og kveld.

Allsidig tilbud

Denne Kiel-ferga er langt mer enn en passasjerferge. Det er et cruiseskip med alt som følger med.

Man kommer rett inn på handlegata når man entrer båten. Her kan man få kjøpt det meste – fra norske kofter til kosmetikk, lego og fine viner. Og restaurantene byr på det meste smaksløkene begjærer.

Av tilbudet ellers kan nevnes badeland, kino, spa, treningssenter, kasino og en stor sal hvor de vises profesjonelle show to ganger hver kveld. For ikke å snakke om buffetrestauranten, hvor det serveres utsøkte retter av alle slag.

Positivt omdømme

– Vi så denne turen i avisa. ST-turene har et veldig positivt omdømme, og det er veldig mye skryt å høre fra dem som har vært med tidligere, forteller Lars Vaslag som ble så fristet av turopplegget at han meldte seg på sammen med kjæresten, søstera og svogeren.

For alle fire er dette første gangen de deltar på en ferietur med buss.

– Jeg har hatt lyst i mange år, men har ikke fått med meg mannen min, forteller Lars’ søster, Marie Hagen.

Men årets reiserute var så fristene for Ingvald Hagen, at han ga etter for konas «press».

Bussjåfør

Lars Vaslag har kjørt buss siden 1974, og han har sittet bak rattet både på Helseekspressen og på utallige skolebusser.

– De siste årene har jeg kjørt for Orklareiser, og jeg stortrives. Det er et kjempefint miljø, sier 64-åringen som ikke har noen planer om å slutte å kjøre buss selv om han allerede har tatt ut AFP.

Men nå gleder han seg til å være passasjer i knappe to uker, og slippe alt ansvar.

– Vi har hatt en kjempefin start her på Color Fantasy. Det er som et flytende hotell, og maten er helt overdådig. Vi har gledet oss veldig til denne turen, sier Vaslag.