Luftforsvarets musikkorps sørget for å bringe sommeren til skauningene, selv om striregnet jaget både korps og publikum innendørs.

- Dette blir publikumsrekord for Luftforsvarets musikkorps. I hvertfall for 2017. Det er jo sikkert 1000 mennesker her, sa dirigent Leif Arne Pedersen mens han speidet utover en nærmest fullsatt Rossvoll flerbrukshall torsdag formiddag. Samtlige av kommunens barnehager og barneskoler var på plass, samt beboere fra helseheimen. Men også «frivillige» publikummere hadde funnet vegen til årets sommerkonsert i Børsa.

- Vi kommer for å høre på korpset og kose oss, sier Margit Valset og Kirsten Wulvik.

- Vi har jo tid til dette, vi er jo pensjonister. Og så er det så artig med alle ungene, legger Margit Valset til.

Les også: Disse vant Våttån opp

Baryton-duell

Og ungene så ut til å ha en flott stund i hallen, til tross for at musikkorpset hadde lagt opp til et «voksent» program for årets sommerkonsert. Det kan selvfølgelig også ha noe å gjøre med at alle ungene var lovet is ved konsertens slutt, men korpset hadde publikums (nesten) fulle oppmerksomhet fra de åpnet i god korpsstil med en tsjekkisk marsj, via bryllupsmusikk fra Figaros bryllup og ouvertyre til Willhelm Tell til de avsluttet med Valdresmarsj. Da hadde de også budt på lyrisk trompetsolospill, en ellevill duell mellom to barytoner i «Rule Britannia» og ikke minst kjent og kjær musikk fra Flåklypa Grand prix.

- Dette er fjerde gangen på fem år at Luftforsvarets musikkorps besøker Skaun. Vi ser nærmest på dem som vårt husorkester, sier kulturkonsulent Steinar Haugen med et stort smil til korpsets produsent Ingunn Moslet.

Satser på kultur

- Vi skal spille rundt om i distriktet, og her har vi et publikum som vi ønsker å være til inspirasjon for. Tenker man på skolekorps, så er det viktig å huske at dette er det ene profesjonelle korpset vi har her i Trøndelag, svarer Moslet.

Hun gir ros til Skaun kommune for å legge godt til rette for ensemblet.

- Skaun er en kommune som satser på kultur, og vi trenger en arrangør som legger til rette for å kunne ha 28 musikere på scenen sier hun.

- Vi ønsker å være gode på korps. Og de er flinke til å treffe publikum, sier enhetsleder for kultur, Edvin Langmo.

Les også: - Dette blir en kvasiløsning

Lokale stjerner

Traff publikum gjorde også de to lokale stjernene som var solister med forsvarskorpset. Saima Irén Mian sang Bond-låten «License to kill» mens Solfrid Stav leverte «Ain't that a kick in the head» med fullt storbandtrøkk i korpset. At stramme grå uniformer ikke nødvendigvis betyr militær disiplin fikk publikum også demonstrert da de som ekstranummer ryddet bort alt av stoler og notestativer og bød på en surrealistisk harejakt med innbakte jazzimprovisasjoner.

Likte det de hørte

- Dette var veldig bra, sier 12 år gamle Robin Fladseth og 13 år gamle Johanne Jensen etter konserten.

- Jeg likte duellen mellom de to barytonene. Jeg hører ikke på korpsmusikk, men jeg liker filmmusikk, sier Robin.

- Det var artig da de spilte Flåklypa. Jeg spiller ikke i korps, men jeg har spilt trompet hjemme, og dette var fint å høre på, var dommen fra Johanne.