Nå har du muligheten til å kjøpe hjelp for å holde orden på gravstedet til dine kjære.

– Jeg har fått masse gode tilbakemeldinger fra alle som har hørt om ideen min, sier Cathrine Hybbestad, eier av det nyopprettede firmaet Blomsterservice.

Fra idé til gründer

– Jeg har tenkt litt på dette i flere år, at noen skulle tatt denne jobben, sier Cathrine, og legger til at det er et stort behov.

– Av forskjellige årsaker er det mange som trenger denne type hjelp. Det kan være på grunn av helse, at de bor langt unna eller ikke har tid selv, sier hun.

Nå vil hun stelle gravstedene til folk som ikke har anledning selv. Cathrine har alltid vært interessert i faget og liker godt å jobbe i den store hagen og sitt eget drivhus.

– Jeg har tidligere jobbet mest på kontor, nå ser jeg frem til å tilbringe arbeidsdagen ute i det fri, smiler hun.

Tilbud i Orkdal, Skaun og Melhus

Firmaet har tilhold på Sagberget, ved Ånøya i Skaun kommune, og drives av Cathrine og mannen Bjørn Hansen.

– I utgangspunktet er det jeg som skal stå for jobben, men mannen min driver et transportselskap og vil bli involvert når større ting skal fraktes, sier Cathrine.

Hun søkte til Kirkelig fellesråd om å få drive næringsvirksomhet på kirkegårdene i Orkdal, Skaun og Melhus, og fikk veldig god tilbakemelding.

– Det er bare å sette i gang, var svaret jeg fikk, sier hun fornøyd.

Fint til 17. mai

– Jeg har fått en del henvendelser. Nå skal det få tørke opp på gravstedene en ukes tid til, så skal jeg starte opp. Jeg har allerede handla inn litt, sier hun.

Så blir det klargjøring, vårplanting og oppfriskning ved gravene. 17. mai er målet, da skal gravene være velstelte.

Blomsterservice tilbyr kontinuerlig og individuell oppfølging hele året, og Cathrine ser for seg at det blir et større mangfold på kirkegårdene.

Lokal designer

Til å utforme logo og brosjyremateriell har hun fått hjelp av Kajsa Selnes ved Allsidig design, som har kontor i Orkdalsveien.

– Hun hadde flere gode ideer for brosjyren, og jeg er veldig takknemlig for den jobben hun har gjort, sier Cathrine.