«Eventyrlig Vilt» er landsstevnet blitt døpt. Under det seks dager lange landsstevnet skal det serveres kun lokal og kortreist mat.

– Vi vil vise hva bygda har å by på, og utnytte hva den har å gi, sier Ola Husby, nestleder i BU Sør-Trøndelag.

I over et år har de forberedt, testet og funnet retter som skal stå på menyen til rundt 1000 deltakerne som skal gjeste Hoston. Generalprøven var et kick-off for landsstevnet i Buvika tidligere i år.

– Der fikk vi veldig god respons. Folk syntes maten var god, og at det var spennende og kreativt gjort, sier Husby.

Siden den gang er tilbudet utviklet videre, med andre og flere retter, og flere leverandører. Blant disse er Øien Gårdsmat. Middagene, som blant annet er orientalsk svinegryte og elgkjøttkaker, har fått navn etter de fire jutulene i Hoston.

– Vi syntes det var artig å bruke historien, sier Husby.

Dermed vil deltakerne få servert Jeip Sæter'n Spesial og Gris Gjømsoms gryterett i løpet av uka.

Maten er bare en liten del av ei større endring av BU som om ei drøy uke skal starte i Hoston.

– BU har hatt et bondestempel, men vi vil vise at bygda er mye, mye mer enn det, sier Husby.

BUs medlemmer la selv grunnlaget for det kommende landsstevnet. Det medlemmene vil ha, skal de få i Hoston. Det endte opp i navnet og konseptet «Eventyrlig Vilt».

– Bygda har mer å by på enn folk tror. Sør-Trøndelag har lenge vært et foregangsfylke for forandring slik at vi kan inkludere flere. Å arrangere et landsstevne er den beste måten å vise det på, og her kan vi skape det nye BU vi ønsker, sier Husby.

Her skal det være noe for alle, både i form av mat og aktiviteter. Det skal bli mer variert enn tidligere landsstevner har vært, for å inkludere de som foreløpig har følt at de ikke passer inn. Det blir Stihl-cup, swingkurs og Too Far Gone-konsert, men det blir også klatring, vannski, volleyball og blomsterdekorering.

– Klarer vi ikke å få det «Eventyrlig vilt», har vi mislyktes, sier Ola Husby.

Ida Kroksæter