Dagens variant er en ovnsbakt en, noe som etter min mening smaker mye bedre. Ved å varmebehandle tomater sammen med andre smakfulle grønnsaker, får man en søtere, kraftigere, og mer distinkt tomatsalat. Denne varianten smaker utrolig godt til både grillet og stekt kjøtt eller fisk.

Den kan med fordel lages i god tid i forveien og har en god holdbarhet, så lag gjerne en ekstra stor porsjon.

For fire porsjoner

1 stk. rødløk, skjært i tynne skiver

2 stk. vårløk, skjært i skiver

1 stk. paprika, delt i store staver

3 fedd hvitløk, grovhakket

100 g parmigiano-reggiano, delt i terninger

400 g gode tomater, gjerne Dulcita

En god neve fersk koriander

1 dæsj balsamicoeddik

1 dl god olivenolje

Noen dråper trøffelolje (kan sløyfes)

Salt og pepper

  • Bland alt bortsett fra koriander, parmigiano-reggiano, og trøffelolje i en ildfast form.

  • Bak/stek i ovnen på 150 ºC i ca. 30 minutt.

  • Avkjøl, tilsett ost, eventuell trøffelolje, og koriander.

  • Smak til med salt og pepper.

Man kan fint variere innholdet, for eksempel kan man bruke nyklippet dill om man vil bruke salaten til fisk, eller timian/basilikum om man vil bruke den til spekemat.