I 2006 ble mannen stoppet av politiet på E39 i Orkdal. Ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett var begge hjulene på venstre side av bilen hans punktert, slik at han kjørte på felgen. I retten forklarte 25-åringen at han hadde tenkt å kjøre til Øysand for å skaffe nye dekk.

Politiet nektet ham å kjøre videre, og mannen ble sint. De to politibetjentene bestemte seg da for å pågripe ham og ta ham med i politibilen, hvor 25-åringen kløp og sparket den ene betjenten og bet ham i uniformsjakka.

Nordmøringen nektet ikke for å ha satt seg kraftig til motverge. Han syntes han kunne gjøre det fordi politiet, etter hans mening, trakasserte ham.

Politifolkene som stoppet ham, reagerte på mannens utvidede pupiller og aggressive oppførsel. Blodprøven som ble tatt, viste at han hadde røkt hasj og tatt medikamenter før kjøreturen. Dommerne kom til at mannen minst måtte være ruspåvirket i en grad som tilsvarte 0,7–0,8 promille.

I tillegg til bold mot offentlig tjenestemann og ruskjøring, ble nordmøringen dømt for besittelse av ett gram hasj og tre tilfeller av kjøring uten førerkort. Selv erkjente han straffskyld kun for de to sistnevnte forholdene, og forsvarer Christian Wiig ba retten frifinne mannen for det alvorligste punktet – vold mot politibetjenten.