1. desember og julegrantenning får tydelig vis jåringer og råbygg i julestemning. Oppmøtet på Jåren/Råbygda oppvekstsenter var i alle fall upåklagelig da skolens FAU inviterte til julegrantenning mandag.

Møtte nissen

Først på programmet sto fakkeltog, som gikk fra oppvekstsenteret til Fraggleberget. Fraggleberget ligger noen hundre meter fra skolen, og er et utfartsmål med gapahuk og bålplass som brukes flittig av skolen og barnehagen både sommer og vinter. Der satt selveste nissefar og ventet i gapahuken, mens et kraftig bål lyste opp og sørget for trolsk stemning. Og jaggu kunne også nissen tilby både førjulsgaver og nisseklemmer til alle ungene som kranset seg rundt.

Korpskonsert

Etter nissebesøket og fakkelvandring tilbake til skolen, ventet julegrantenning. Deretter var det klart for konsert med Skaun skolekorps, som denne dagen debuterte på egen hånd. Tidligere har skolekorpset kun opptrådt sammen med voksenkorpset, men denne dagen var altså de spilleglade ungene overlatt til seg selv. Og ungene klarte utmerket godt å få fram samstemte lyder som fikk adventsfølelsen til å bre seg over både liten og stor.