Oskar Ruckert, sønn av Skaun-prest Ralf Ruckert, laget reklamefilm foran kirkevalget 2015.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med film. Jeg liker å finne på og å fortelle historier. Da synes jeg det er veldig fint å uttrykke historiene med bilder også, sier Oskar Ruckert (11).

Elleveåringens kreative helgeprosjekt endte opp som reklamefilm for det kommende kirkevalget.

– Oskar hadde lyst til å filme og, ikke minst, klippe. Det synes han er stor stas. Men kreativiteten mangla et formål, sier prest Ralf Ruckert.

Da foreslo Skaun-presten at sønnen kunne lage en film om menigheten og frivilligheten i kirka i forbindelse med det kommende kirkevalget.

– Jeg hadde skrevet ned hva pappa hadde foreslått å ha med i filmen. Det jeg tenkte mest på var hvor kamera skulle stå og sånne ting.

Han synes redigeringa er den artigste jobben.

– Å redigere er veldig artig. Jeg vet ikke helt hvorfor, jeg bare liker det, sier Oskar.

– Oskar forsto poenget mitt med en gang og så verdien i å opplyse folk om det frivillige arbeidet som gjøres i menigheten og arbeidet til Kirkens nødhjelp, sier Ralf stolt.

Oskar har selv gjort det aller, aller meste av arbeidet med filmen. Pappa Ralf har bistått med noen ideer om enkle forbedringer, blant annet inkluderingen av Kirkens Nødhjelp-klipp fra Afrika. Oskar har også fått god hjelp av lillebrødrene Jeppe (10) og Pelle (7).

Oskar Ruckert regisserte og produserte sin egen reklamefilm for kirkevalget 2015.