Det ble mye virak rundt Vebjørn Rodal etter at 19-åringen satte ny norsk juniorrekord på 800 meter i juli for 25 år siden.

Både riksavisene og P2, kjente og ukjente, ville gjerne ha en prat med unggutten, som selv satte mest pris på oppmerksomheten fra naboene.

– Det har vært mye styr etter at jeg kom hjem, men det er bare artig. Spesielt oppmerksomheten fra naboene. Den viser at de følger med, og det er inspirerende, sa en smilende rekordløper til STs reporter.

Fulle tribuner

Rekordløpet, der Vebjørn Rodal ble klokket inn på 1.47,08, skjedde foran 16 000 tilskuere på Bislett.

«Vebjørn hadde ingen planer om å løpe så raskt. Men alt klaffet fra start til mål, og jubelbruset fra tribunene hjalp på,» beskriver lokalavisa.

Privat hadde Vebjørn Rodal nylig avsluttet videregående skole, og hadde sommerjobb hos KVO på Berkåk. Fire år tidligere hadde han bestemt seg for å satse på friidrett – og siden da hadde det bare gått oppover. Men ifølge STs reporter hadde han et «overraskende avslappet forhold til idrett.»

Mot nye rekorder

Allikevel var 19-åringen klar på at han skulle stå på og trene videre, for å bli enda bedre. Målet for 1991-sesongen var å kvalifisere seg til EM-finalen litt seinere på sommeren. Og han satset mot nye rekorder.

– Audun Boysens 36 år gamle rekord på 1.45,9 burde snart være et realistisk mål, mente Vebjørn Rodal.