Det hele startet som et tilbud i forbindelse med Småtrolluka for 8 år siden. Da ble det etablert en egen gruppe hvor skiinteresserte kunne være med på en sommerskiskole i forbindelse med den tradisjonsrike småtrolluka. Men etter fire år valgte skigruppa å gå ut av Småtrulluka for å etablere Camp Trollheimen. Det ble satt et tak på 90 deltakere og det taket har arrangøren nådd alle fire årene. I år ble taket hevet til 135, likevel sto det mange på venteliste.

- Vi åpnet for påmelding 1. januar og fem uker senere var taket nådd. Vi hadde i tillegg over 30 personer på venteliste. Det første året var taket på 90 deltakere, så har vi gradvis økt det taket i årene etter. Det har blitt et lite problem at vi ikke kan ta inn nok deltakere, sier campgeneral Håkon Solvik.

Vil ikke bli for store

Camp Trollheimen har potensial til å bli et stort arrangement om de går inn for det, men det ønsker ikke arrangøren å gjøre. En del av sjarmen med arrangementet er nemlig at det er forholdsvis lite.

For de yngste deltakerne er det lagt opp til mye lekbaserte øvelser.

- Vi er livredde fra å fjerne oss med det som er litt av sjarmen med Camp Trollheimen. Det er nemlig at det er ganske små forhold her. Det gjør at enkeltindividene som deltar opplever å bli sett av oss som arrangerer dette. Vi ønsker ikke å bli en kommersiell mølle, sier Solvik.

Kommer fra Trondheim

At opplegget på Camp Trollheimen holder høyt nivå har begynt å nå lenger enn bare nabokommunene. I starten var det stort sett deltakere fra Rindal og nabokommunene. I det siste har det blitt langt større spredning i geografien på dem som deltar.

I år ble også den nye rullskiløypen i Rindal tatt i bruk under Camp Trollheimen.

- Vi hadde mange lokale de første årene, men nå er det nok mer enn halvparten som har adresse i Trondheim. Vi får mye gode tilbakemeldinger fra foreldre som opplever at ungene får godt utbytte av dette. Vi har instruktører som bor midt opp i det, som gjør det lettere for deltakerne å ha noen å lene seg på. Vårt hovedmål er å skape sosial og sportslig trivsel og det tror jeg vi har klart, sier Solvik.

Oppdelt i to

Camp Trollheimen er delt opp i to grupper. Den ene gruppen er for 10-14-åringer som deltar på en skiskole.

- På skiskolen er det mye lekbasert skitrening. Vi har Trollskogstafett med en del forskjellige øvelser, hinderløype ved vannet på Igltjønna. Så har vi myrfotball eller rugby som har blitt en slags signaturaktivitet for skiskolen, sier Solvik.

I tillegg til dette er det også en skisamling for utøvere i alderen 15 til 19 år.

- På skisamlingen tar vi sikte på å ha høyt sportslig nivå. Der har vi fokus på trening, mat og hvile. Vi har lagt en del i at det skal være god og sunn mat på hele campen. På skisamlingen blir det også en del myrtrening. Vi har mye myr i Rindal og den får vi brukt godt. Det er tøffe økter hvor utøverne ligger strødd etterpå. I årets utgave har vi også fått tatt i bruk den nye rulleskiløypen på stadion, sier Solvik.

Årets Camp Trollheimen gikk av stabelen med 135 deltakere og ble nok en gang en suksess til tross for at været ikke helt var på arrangørens side i år.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255