Sola har vist seg fra en helblå himmel helt siden reisefølget forlot Orkanger skysstasjon klokka 07.00 mandag morgen. Og da vi ankom hovedstaden, krøp temperaturnåla over 30 grader. Og der har den holdt seg hele veien gjennom Danmark og Tyskland. Men takket være et godt aircondition-anlegg i bussen og et velfylt kjøleskap med kalde drikker i ulike varianter, er reisen blitt svært behagelig.

Avreise på toppdekket

Deltakeren på årets store ST-tur, kommer fra Skaun, Orkdal, Hemne, Meldal og Rindal. I tillegg kom fire utflyttede meldalinger og orkdalinger på i Oslo.

Berith Bundgård, Leif Johnny Bundgård, Mette Onsøien og Per Bjarne Onsøien – alle fra Buvika – var blant de første som meldte seg på turen.

– Vi leste om turen i avisa, og bestemte oss for å bli med. Vi fire har reist sammen på flere bussturer tidligere også, forteller Per Bjarne Onsøien.

Mandag ettermiddag satt de på Crown of Scandinavias toppdekk og nøt avreisen fra Oslo, akkompagnert av jazz- og bluesmusikk.

Best med buss

De tidligere bussturene de fire har deltatt på, har gått til Praha og København. På sistnevnte tur var ektemennene med som koffertbærere og ivrige supportere til sine syngende hustruer som var på kortur med Buvik songlag. Alle fire synes buss er en veldig fin måte å reise på.

– Man får sett så mye mer enn om man kjører selv. Når vi reiser på denne måten, blir vi mye lettere kjent med folk enn om vi drar på chartertur. Vi er også innom flere steder, og ikke minst har vi en god reiseleder som er veldig flink til å fortelle om stedene vi passerer. Knut Grønningen er helt super. Han gir oss en passende dose med informasjon. Vi har opplevd at det kan bli for mye også, mener buvikingene, som også er full av ros om bussjåfør Leif Engen.

Fransk nasjonaldag

Det er også Arne L. Haugen, som er med på turen sammen med sin kone Klara. Hadde det ikke vært med ordførereveteranens tidligere erfaringer med Engen, ville ekteparet Haugen neppe vært med på denne turen.

– Han kjørte formannskapet til en tur til Elverum og Rjukan, og det var en stor opplevelse. Jeg husker minst like mye av det som skjedde i bussen som det vi foretok oss utenfor. Han er en fenomenal sjåfør. Jeg bestemte meg for å være med da jeg hørte at Leif skulle kjøre. Hvor turen gikk, var nesten underordnet, humrer Haugen som har hatt en flott reise så langt.

– Vanligvis er jeg ute i ett eller annet ærend når jeg er ute på reise. Nå kan jeg slappe helt av. Dette synes jeg virkelig lover godt. Det er en fin stemning i bussen, folket er trivelig og været topp!