Selvsagt blir det også i år masse boder, med både spekepølse, heliumballonger og mat fra Thailand.

Men nytt av året er at på den første dagen blir det Ørabølgen.

— Det blir en lokal variant av Jentebølgen, sier Sissel Haugen, som har ansvaret for Øradagganj i tidsrommet 20. til 22. juli sammen med Ann Marit Hofset.

Som vi forstår, er Ørabølgen et sentrumsløp med start og innkomst på Kjørsetorget. Det er både trim- og konkurranseklasse med alternativ løype; ei lang og ei ikke fullt så lang.

Helseprofil

— Vi satser på at dette skal bli en årlig begivenhet, sier Haugen, som selvsagt frister med diplom til samtlige deltakere, uansett plassering.

I forlengelsen av et slik helserelatert innslag, kan det også nevnes at Hemne Treningssenter er en av over 30 aktører som har stand i gata under dagene.

Det betyr mye av det som kommer kroppen, også kan forsvinne fra kroppen – både under Ørabølgen og med ei svett økt på noen av treningssenterets apparater.

— Du kan godt si at vi på den måten har en liten helseprofil på årets arrangement. Det er i vinden for tida, sier Haugen.

For det er altså muligheter til å lange innpå. Thaimaten er allerede nevnt. Spekepølsene også. Og i restaurantteltet, skal det formelig bugne av rømmegraut og spekemat i tre dager til ende.

— Folk skal få det de vil ha, sier Sissel Haugen.

Som alltid stenges Øragata for biltrafikk under denne sommerfesten i sentrum, der Thomas Tivoli (på kommunekaia) er trofast år etter år og de eksisterende butikkene flytter mange av varene ut på gata.

Skysser de eldre

Den uhøytidelige kulturelle konkurransen blir Scenen er din, der barn kan melde seg på og framføre sine sanger og/eller melodier i teltet på Kjørsetorget, der svært mye av aktiviteten foregår. En annen og populær rød tråd under dagene blir bingoen i regi revmatikerforeninga.

— Ellers har vi kalt lørdagen en eldres dag, der Hemne Trekkspillklubb opptrer i teltet. Denne dagen blir det også busstransport av beboere fra helsesenteret og Rønningsbakken for dem som har lyst.

To teltfester

Alpakka (se egen reportasje i dagens avis) fra Storoddan kommer med dyra sine under samtlige av dagene, og du vil få se veteranbiler utenfor Kulør'n. Andreas Ven Langø har regien for en forviklingskomedie som vises tre ganger i Wesselgården, og Hemne Historielag skal ha ei bildeutstilling innendørs. På samme arena vil utstillinga Konfirmasjon i anledning Hemne kirkes 200-årsjubileum være åpen, og det blir også en auksjon til inntekt for Wesselgården i regi venneforeninga.

— En del av arrangementene er ikke direkte underlagt Øradagganj, men siden det foregår samtidig og på samme område, vil det likevel være et tilbud til de besøkende, sier Sissel Haugen.

Ellers er det Sjalaboyz og Kim/Heidi Simonsen som spiller opp til dans på kvelden i martnadsteltet fredag og lørdag.

Vedum kommer

Lørdag, etter at selve dagene offisielt har stengt, blir det storfint politisk besøk ved Kulør'n. Da ruller nemlig Senterparti-bussen inn på arenaen, og der blir det anledning til å hilse på partiets frontfigur Trygve Slagsvold Vedum.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Alltid fargerikt når det er Øradagga på Kyrksæterøra. Foto: Steinar Væge