Ane Orene Damli, Stine Kjelstad Olsen og Mina Harbosen er tre av mange ivrige håndballspillere i Meldal Håndballklubb. 12-åringene fikk faglig påfyll så det holdt da de deltok på landets største håndballcamp.

- Det var muligheten for å få lære mer og ikke minst få nye venner som førte til at jeg meldte meg på. Jeg hadde også lyst til å ta del i spennende aktiviteter, sa Ane Orene etter at hun hadde lagt seks dager med trening bak seg under Sommereventyret.

Kjente trenere

Hun og venninnene hadde to av Norges fremste håndballkapasiteter som trenere. Gunnar Pettersen og Frode Scheie hadde nemlig det sportslige ansvaret. Pettersen har både spilt på landslaget og er mannen som løftet det norske herrelandslaget inn i verdenseliten.

Vestfoldingen har også vært trener for Larvik Håndballklubbs suksessrike damer og hatt ansvaret for andre storklubber. Frode Scheie var hans makker på trenersiden under Sommereventyret. Scheie var kaptein på herrelandslaget i en årrekke og har over 100 kamper med det norske flagget på brystet. Det ble mange sesonger i tysk Bundesliga på Scheie før han vendte heim til Norge. I fedrelandet har han trent både herre og damelag i toppdivisjonen. Han har mer eller mindre vært fast inventar i Sommereventyret siden midten på nittitallet.

Lærte veldig mye

- Det var muligheten til å lære mer om håndball som trigget meg da jeg fant informasjon om Sommereventyret. Jeg fikk mange nyttige innspill av de to trenerne som var dyktige. Både Frode Scheie og Gunnar Pettersen var flinke til å påpeke hva jeg burde jobbe med for å fortsette utviklingen. Impulsene jeg fikk håper jeg å ta med meg inn i treningshverdagen, sa Ane Orene som var en smule sliten da hun var i ferd med å legge håndballcampen bak seg.

Det var forståelig ettersom det ble mye trening. Scheie og Pettersen var opptatt av at håndballskoledeltakerne skulle være lydhøre. Konsentrasjon og disiplin var som de sa fellesnevneren for læring. Samtidig hadde de erfarne trenerne glimt i øyet. De formidlet på en god måte hva som må til for å nå toppen i norsk og kanskje internasjonal håndball for dem som eventuelt har ambisjoner om det. Det var flere som var i den kategorien.

Spilte mesterliga

Ane Orene Damli, Stine Kjelstad Olsen og Mina Harbosen levde ikke noe latmannsliv ettersom det var to og tre daglige treningsøkter. Et av høydepunktene på den sportslige fronten var mesterligaturneringen. Deltakerne ble inndelt i lag uavhengig av hvor de kom fra i landet. De spilte i drakter og det var speakertjeneste og flott ramme rundt kampene. Scheie og Pettersen var to av flere engasjerte lagledere da våre jenter møtte Larvik og andre europeiske toppklubber.

- Jeg har lyst til å trekke frem at både jeg og Stine under oppholdet ble kjent med jenter og gutter fra andre kanter av landet. Vi fikk god tid til å være sammen med de andre da treningene og mesterligaturneringen var ferdig om kveldene. Det var også mange spennende aktiviteter. Blant annet så tilbrakte vi flere timer i Rypetoppen som er en klatre og opplevelsespark. Det at vi fikk gjort mye annet var med og satte en spiss på oppholdet, sa Ane Orene.

Har ambisjoner

Den reflekterte Løkken-jenta legger ikke skjul på at hun har ambisjoner. Damli har lyst til å se hvor langt hun kan komme som håndballspiller. Derfor blir det en god del trening. I vinterhalvåret kjører hun slalåm. Men det er håndballen som ligger hennes hjerte nærmest og har førsteprioritet. Det er den hobbyen hun bruker mest energi på. Ane Orene synes det var bra at hun at de fikk stifte bekjentskap med øvelser som de kan utføre på egen hånd med tanke på å forbedre de individuelle ferdighetene. Det står ikke på motivasjonen og treningsiveren.

nyhets.redaksjonen@avisa-st.no

952 52 255