Torsdag 27. oktober 2011 var jentene i NRK studio for å gjennomføre det de trodde var et radiointervju på NRK P3.

— Vi fikk beskjed fra manageren vår for et par dager siden at vi skulle intervjues. Vi visste ikke hva vi skulle snakke om, og syntes at reporteren stilte litt rare spørsmål. Han sa han hadde hørt rykter om at vi ønsket å være med i Melodi Grand Prix. Plutselig gikk døra opp og Per Sundnes kom inn med marsipankake og konfetti og sa vi var tatt ut, fortalte Hanne Rindal Ree til ST.

Røff låt

Det var manager Robin Jenssen som hadde meldt jentene på Grand Prix, og selv visste de ikke om det før ei uke før artikkelen sto på trykk.

I tiden som fulgte startet en spennende tid med forberedelser frem mot den store musikkonkurransen for Lise Viktoria Hagen, Saima-Irén Mian, Ingri Rønning, og Hanne Rindal Ree.

— Vi skal delta med ei låt som er laget til oss av Dsign Music. Den er røff og tung, og reflekterer oss veldig bra. Det er ei perfekt låt som vi virkelig kan stå for, sa Rindal Ree.

Hun hadde ikke drømt om at de skulle bli tatt ut til Grand Prix.

— Dette er helt rart og kjempeartig. Det er den største happeningen i musikklivet i Norge. Det finnes ingen større mulighet til å vise seg frem. Vi vil ut internasjonalt nå, og da er det topp å kunne vise til en Grand Prix-deltakelse. Samtidig er det en fin mulighet til å vise Norge det vi ikke fikk vist under X Factor, sa hun.

Satset hardt

STs reporter lurte så på hva de ikke fikk vist der.

— X Factor var ikke helt vårt. Det var mange som skulle hjelpe oss, og som hadde meninger om hva vi skulle gjøre og hva vi skulle ha på oss. Vi ble usikre på hvem vi skulle høre på. Nå kommer vi med noe som er originalt, vår greie. Fremover skal vi tenke mer på hva vi selv står for og hva vi liker å gjøre, sa Rindal Ree.

Gruppa hadde hatt minst to øvinger i uka de siste to årene, og satset hardt på å skape seg en karriere.

— Grand Prix er en sjanse vi skal bruke for det den er verdt. Vi har mye på gang for tida, men ikke noe på størrelse med dette i Norge. Det skal bli artig å se hvordan Norge reagerer på oss. Vi kommer med noe som få jenter i Norge holdt på med, avsluttet Rindal Ree.