I dagens oppskrift har jeg valgt å bruke krekling, eller krøkebær som noen også kaller det. Krekling er mindre utnytta enn sine halvsøsken blåbær og tyttebær, mye på grunn av det harde skallet og at det ikke smaker så mye uten bearbeiding. Krekling egner seg godt både til safting, sylting, vin, geleer, og andre ting.

Jeg har valgt å lage en sirup som egner seg som saus eller tilbehør til desserter, kaker eller is.

Dette trenger du

500 gram bær

Ca. 2,5 dl vann

Kok sakte opp, slik at bærene safter seg, og stapp dem sammen med en ptoetstapper eller lignende verktøy.

Avkjøl massen slik at man får med maksimalt av smaken. Sil gjennom et klede, slik at man får en klar saft, det blir vel 7 dl av denne mengden.

Kok opp lik mengde saft og sukker, i mitt tilfelle 7 dl råsaft og 7 dl sukker.

La dette koke i ca. 10 minutt.

Hell litt sirup på en tallerken og avkjøl i kjøleskapet, så ser man fort hvordan konsistensen er. Er den litt tynn, kan den kokes litt lengre. Blir den for tykk, tilsett litt vann.

Fyll deretter sirupen over på rene glass eller glassflasker. Sirupen har lang holdbarhet, og smaker godt til for eksempel is, kaker, og riskrem.