En trio med røtter i ytre Agdenes stiller ut sammen i galleriet ved Ingdalsfossen: Ellen Hegg, Elling Reitan og Håvard Løvnes.

- Det er jo et A-lag vi får på besøk, og det gjør oss både glad og kry. Ellen Hegg har vært her før, og nå har hun fått med seg to til fra den ytre delen av kommunen. Det er stor stas for oss, sier Tormod Nergaard.

Utstillinga åpnet onsdag, og blir hengende fram til 1. juli, altså gjennom hele Kibnebfestivalen.

Kunstnerne suppleres for øvrig av to gjesteutstillere, Oda og Oscar, datter og sønn av Elling Reitan. Noen bilder vil også henge i forsamlingshuset, sier Nergaard.

Ærefullt

- Er det første gang dere har tre kunstnere i galleriet?

- Ja, vi har hatt to tidligere. Dette er derfor spesielt. Ellen Hegg, som har vært her tidligere, har fått med seg de to andre. De har hatt som mål å stille ut i lag, og da er det jo en ære å få være gallerist, sier Nergaard.

Han kan røpe at Håvard Løvnes har kommet med et gedigent aktmaleri som skal pryde forsamlingshuset. Ellers kan man vente seg litt av hvert når tre kunstnere med ulike uttrykk finner sammen.

- Hos Håvard går det mye på folk, ansikter og akt. Ellen er kjent for sine kaffemalerier, mens Elling jo er veldig fargesterk. Jeg håper han viser det også hos oss. Det er artig for oss å få internasjonale navn. Vi gleder oss til å være behjelpelige med å vise dem fram, sier Nergaard.

Tradisjonen tro er det bestilt godvær til utstillinga og fossajazzen på lørdag, og foreløpig ser det ut til å slå til.

- Galleriet har faste åpningstider gjennom festivalen, men det er bare å henvende seg på Selmergården for å få komme inn utenfor åpningstidene, sier Nergaard.