For 50 år siden, hadde avisen øyensynlig fått et nytt «problem» å hanskes med, nemlig de langhårede guttenes rett til å oppnå skolegang på lik linje med de korthårede.

«For eller imot langt hår – la oss snarest mulig få en slutt på denne striden om pavens skjegg, en strid som i bunn og grunn ikke er egnet til annet enn at stadig flere går over til å la håret vokse» kunne vi lese i avisen den gang, noe som tyder på et litt radikalt syn i 60-tallets avis. Hurra for det, sier nå jeg.

Vi kan i dag le av det, så klart, men det var den harde hverdag i «gamle dager».

På Orkanger en septemberdag, traff STs utsendte 12 år gamle Gunnar Berg, med håret hengende ned over skuldrene. På STs spørsmål om når han sist klippet seg, svarte han at det husket han ikke, men han fikk det stusset litt i ny og ne, i alle fall.

Grunnen til at Berg hadde latt lokkene gro, var at han spilte i band – The Parrots.

– Men vi holder bare på for oss selv, sa han. Du skjønner, vi har ikke elektriske gitarer alle sammen, og da kan vi ikke opptre offentlig.

Når STs utsendte spurte hvem idealene var, var svaret kort og konsist, og selvfølgelig. «The Beatles».

Vi lurte også på om han ikke ble ertet, og jo, han ble litt ertet. Han ble faktisk kalt Gunnar Hårberg. «Men det gjør ingen ting, la dem bare holde på», sa unge herr Berg, som ikke hadde noen planer om å klippe seg før han ble lei av det lange håret – dermed basta!