Tor Kvarsnes

Bor: Orkanger

Jobber med: Musiker og tidligere fotograf

Aktuell for: Kvarsnesbygget som foreslås revet

Hva tenker du om at nåværende eier av Kvarsnesbygget ønsker å rive bygget?

- Jeg synes det er leit, ettersom bygninga er blitt som en institusjon i gata. Det er et flott hus, og det er trivelig at gata også har trehus og ikke bare betongbygninger.

Hvor lenge var huset i Kvarsnesfamiliens eie?

- Jeg er dårlig på dette med årstall. Men vi kom flyttende fra Fannrem i 1967/68, og far startet som fotograf der hvor avisa Sør-Trøndelag holder til nå. Jeg mener han kjøpte huset (som nå kalles Kvarsnes-bygget, red.anm.) på slutten av 1970-tallet.

Hva er huset blitt brukt til?

- Jeg kjenner ikke historia så godt, men vet at Kongsvik brukte det til trykkeri. Etter vår tid med fotobutikk og atelier fra 70-tallet til Studio G flyttet til Oti, har det vært kafé og kunstgalleri og senere klesforretning før det ble øyeklinikk til slutt.

Hvordan vil du beskrive huset?

- Det er et nett og trivelig hus med særpreg i gata. Men prakten kommer ikke fram ettersom huset er så langt bakover, og det ligger klemt mellom to større hus. Det er et koselig hus som jeg likte veldig godt. Det har sjel.

Kommunens saksbehandler sier at bygget har en kulturhistorisk egenverdi og er et miljøskapende element. Hva sier du til det?

- Det er jeg helt enig i. På lik linje med at jeg mener at Sæther-gården skulle vært bevart. Det er lov å ha grønne lunger i en by også.

Du kjenner huset godt. Hva er ditt ønske for huset?

- Det må passe godt for noen som har lyst til å drive en liten butikk i første etasje, og med ei leilighet i andre etasje. En liten trivelig butikk med en koselig atmosfære hadde vært helt nydelig. Det behøver ikke være frisør eller advokat. Det har vi nok av i gata.

Hva leser du for tida?

- Jeg leser Sør-Trøndelag da, vet du. Og så har jeg et par bøker jeg leser; «70-tallet» av Ketil Bjørnstad, og så holder jeg fortsatt på å lese boka til Bibi (kona, red.anm.) «Pondus Strøm».

Hva gjør du i helga?

- Jeg og Bibi drar nedover til Løten-området for å besøke et vennepar av oss. Der skal vi være de neste fem-seks dagene. Kanskje det blir en liten shoppingtur til Strømstad. Ellers blir det å kose seg og spille kort; Idiot heter visst spillet vi spiller.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Jeg håper at dattera mi og dattera til Bibi blir friske. Må innrømme at det står meg nærmest nå.