Jan Erling Holberg er kjent for å gå sine egne veier, og for å realisere sine musikalske drømmer. Joe Lynn Turner og Mezzoforte er bare to av mange samarbeidspartnere bassisten fra Hemne har samarbeidet med. I januar skrev avisa Sør-Trøndelag om hans siste drøm, som var å spille inn en egenkomponert låt med trommeslagerfenomenet Senri Kawaguchi fra Japan. Nå foreligger resultatet, i form av låten «Aim to please» og video på YouTube, innspilt i studio i Japan.

Verdens beste kvinnelige trommis

- Hun er bare fenomenal og holder et utrolig nivå, forteller Holberg når han skal beskrive den 20-årige slagverkerens ferdigheter.

Han mener Kawaguchi, som begynte å spille trommer i femårsalderen, ikke bare er eminent teknisk sett. Til tross for sin unge alder har hun allerede utviklet en dynamikk som man gjerne bare ser hos mer garvede musikere. På innspillingen har han for øvrig også med seg den svenske saksofonisten Jonas Wahl, blant annet kjent fra Mezzoforte.

Promotering

Holberg forteller at han har fått støtte fra Hemne sparebank og Hemne kommune for å realisere dette prosjektet, noe han uttrykker stor takknemlighet for.

- Prosjektet ble imidlertid ikke så dyrt som det kanskje høres ut som. Vanligvis kan en uke i studio bli kostbart i Japan, men vi fikk kjempeavslag i prisen og videoen ble produsert gratis mot at den unge kvinnelige trommeslageren fikk bruke den til å promotere seg selv, sier Holberg.

Se til Østen

I Norge er vi vant til å se vestover mot Storbritannia og USA for å se hva som rører seg innen musikk.

- Den horisonten bør vi utvide, mener bassisten, som er bosatt i Malvik.

- Jeg oppdaget Kawaguchi mens jeg søkte på internett, og mens jeg holdt på med det oppdaget jeg at nivået på musikere i Det fjerne østen ligger på et utrolig høyt nivå, sier Holberg, som mener flere bør hente inspirasjon derfra.

Nå er det imidlertid turné med Trine Rein som står på programmet.

Flere drømmer

- Jeg er fast bassist i hennes band og det blir turnévirksomhet i hele sommer, utover høsten helt fram til jul, forteller Holberg, som også er i gang med å skrive nytt låtmateriale.

Igjen viser det seg altså at det går an å oppfylle sine drømmer hvis man bare tør å strekke seg etter dem.

- Det kommer jeg fortsatt til å gjøre, og så får jeg heller spe på med inntekter fra kjøring for TrønderTaxi hvis det skulle bli nødvendig, smiler den eventyrlystne bassisten fra Hemne.