Men han avviser ikke at han vil komme tilbake med forslaget, som for øvrig ble nedstemt i formannskapet etter at Orkdalslista skiftet mening i møtet.

Det er arbeidet med den omfattende planen Orkdal 2040 som til syvende og sist førte til at Grønset trakk forslaget i denne omgang. Venstre-lederen var heller ikke bekvem med beskyldningene om «kupping», som han er blitt møtt med på grunn av måten saken kom opp i formannskapet på.

Der ble den realitetsbehandlet uten å ha stått på saklista.

- Den ble lagt fram i møtet. Jeg vet ikke hvorfor den ikke kom med på saklista. Med bakgrunn i saksgangen og Orkdal 2040 trekker jeg saken nå. Men jeg vil kanskje fremme den senere. Min mening er at kulturhuset har en god plassering der det ligger i dag.

Motstanderne av Grønsets forslag fryktet at dersom politikerne på dette stadiet ba rådmannen regne på hva en ny intimsal ville koste, ville det legge føringer for hvor Orkdal kommune skal ha kulturhuset sitt i framtiden.

SVs Johan Skjølberg mente det var vanskelig å se denne saken uten å skue til Orkdal 2040. Han la vekt på at politikerne burde være strenge med seg selv i forhold til å komme med forslag som helt åpenbart vil være diskusjonstema i Orkdal 2040-prosessen.

- Oti fikk ikke engang lov til å komme for å orientere om planene sine. Da må vi være strenge med oss selv også, mente Skjølberg.

Det ble imidlertid flertall for å be rådmannen utrede en renovering av inngangspartiet/foajeen samt se på nye garderobeforhold i tilknytning til kinosalen.

Catharina Morken