— Jeg leser mer eller mindre alt jeg kommer over av skriftlig materiale, sa hun.

Hanne Sørli Wisniewski ble formelt ansatt i oktober 2010, men tiltrådte stillingen 7. september 2011 etter svangerskapspermisjon med tvillinger.

I startgropa

— Derfor føler jeg meg veldig i startgropa. Det er veldig mye å sette seg inn i, både når det gjelder selve jobben, og ikke minst de mange kategoriene av historie om Hemne, sa hun.

Hun hadde mastergrad i kulturminneforvaltning og bachelorgrad i kunsthistorie fra NTNU, med en tverrfaglig utdanning innenfor blant annet både arkeologi og geografi. Den forrige jobben var som studiekonsulent ved NTNU. I tillegg hadde hun hatt prosjektjobber både på Sverresborg og Falstadsenteret. Med andre ord var det en svært skikket kandidat avisa intervjuet den dagen.

Ville gå opp veien

STs utsendte lurte på hva som fikk henne til å velge daværende Hemne kommune.

— Jobben! Jeg føler jeg har fått drømmejobben, og føler meg privilegert. Hele familien på fem er flyttet hit, sa hun, og la til at det egentlig var tilfeldig at hun ble sambygding med sin far, arkitekt Aage Sørli.

«Hvilke mål og visjoner har du rundt museumstjenesten?» var neste spørsmål fra STs utsendte.

— I en så tidlig fase vil jeg ikke være for bombastisk på det. Men jeg vil forsøke å finne ut hvordan museumstjenesten har vært drevet tidligere, og om det eventuelt er ting jeg vil endre på. Jeg vil nok etter hvert gå opp min egen vei.

Mer faglig påfyll ble det i nærmeste fremtid, da hun skulle møte to lokale historieguruer. Kolbjørn Aune og Egil Hoem, de tom som hadde hatt stillingen tidligere.

— Jeg har hørt en del om disse to levende leksikonene i Hemne, og ser virkelig frem til å møte dem og få et enda bedre innblikk, både i jobben og stedet.

Hanne var opptatt av formidling, og hadde allerede sagt fra at hun ønsket å involvere seg i planene om kulturhus. Museet hadde mye å vise frem – gjenstander som var lagret i magasin. Samtidig handlet museumstjenesten om mer enn å vise frem gamle ting. De skulle også sørge for at historien fikk en betydning for nåtiden og fremtiden.