Bildet av ulven ble solgt til bladet Villmarksliv, som åfjordingen av og til skrev for. Den da 52 år gamle mannen ønsket ikke å selge ulvebildet til andre før det hadde stått på trykk i bladet for de som er opptatt av jakt, sportsfiske, og friluftsliv. Av den grunn kunne ikke ST vise bildet i artikkelen fra tirsdag 20. november 2012. Men siden dette er et tilbakeblikk, går det fint.

— Vi kommer til å kjøre det unike bildet over to sider i vår neste utgave, som kommer til abonnentene denne uka, sa redaktør i Villmarksliv, Knut Brevik.

60 meter

Arne Hugdal fikk en søndagsmorgen høsten 2012 foreviget ulven som løp hakk i hæl på en bukk. Han satt i kamuflasjeteltet sitt da han hørte dyr som løp fort, ikke langt unna teltet.

— Først kom to hjorter, deretter ulven. Han hoppet opp på bukken, men klarte ikke å holde seg fast. Alt skjedde veldig raskt, slik at jeg kun rakk å ta ett bilde. Hvordan jakten gikk, vet jeg ikke, for de forsvant i skogen, fortalte han.

STs reporter lurte på hvor langt unna Hugdal var fra ulven på det nærmeste.

— Cirka 60 til 70 meter, svarte mannen, som hvert år var i Grytdalen for å ta bilder under hjortebrunsten.

Hugdal fortalte at ulven var stor og feit.

— Det så ut som den har hatt gode dager i Grytdalen. Seks havørner og flere ravner kretset også over området, noe som tydet på at det lå kadaver en plass, sa han.

Hugdal ble så spurt om han hadde sett ulv før.

— Nei, aldri. Dette var første og kanskje siste gang. I naturfotografmiljøet sies det at ingen i Norden har klart å ta et bilde av ulv som jakter. det var en helt spesiell opplevelse, fastslo han.

— Fenomenalt bilde

Tord Bretten i Statens naturoppsyn hadde sett bildet. Han var ikke i tvil om at det var en ulv som var fotografert.

— Det er et fenomenalt bilde. Ulven jager en hjort, noe som sjelden blir dokumentert, sa han. Før han fortsatte:

— Vi har kontaktet de som er best på dette i Norge. Konklusjonen er at det er bilde av en ulv, svarte Bretten.