For det var slettes ikke hver dag at små kommuner fikk slike gavepakker.

På statsbudsjettet i 1988 ble det gitt 41 millioner kroner til næringsfond. To av disse millionene gikk til Sør-Trøndelag fylke, som ga en million hver til Hitra og Snillfjord da de ble betegnet som såkalte «næringssvake kommuner».

Angående gavepakken til Snillfjord, ble det lagt vekt på at kommunen ville ansette en næringskonsulent i løpet av året.

«Man la også vekt på at kommunen har kvinneunderskudd (i alderen 20–40 år), at en stor andel av befolkningen er over 60 år, og at en ekstremt høy andel av befolkningen er sysselsatt i jordbruket», sto det i ST 21. april 1988.

Den daværende rådmannen, Aksel Sivertsen, mente det var på tide at Snillfjord endelig ble tilgodesett med statlige kroner til utvikling av næringslivet.

— Det var med stigende forbauselse at vi opplevde at flere kommuner på Fosen fikk store beløp til opprettelse av næringsfond i fjor, uttalte Sivertsen, og la ikke skjul på at han og Snillfjord følte seg forbigått. Dette hadde han naturlig nok passet på å påpeke flere ganger overfor fylkeskommunen.

— Nå trenger vi ikke lenger miste velfunderte industriprosjekt, mente Sivertsen.

Det er verdt å notere seg at Snillfjord kommune sikret seg pengene i kamp med Agdenes kommune.

«Plan- og næringssjefen mener at Agdenes kommune ikke har vist noen spesiell vilje eller evne til å satse aktivt på tiltaksarbeid», sto det å lese i ST 21. april 1988.