Oppgitt snittvekt på fisken som har rømt er ca 1,95 kilo. Omfanget av og årsaken til rømningen er så langt ukjent.

Anlegget har meldt fra om rømningen, igangsatt relevante tiltak for å sikre gjenstående fisk og igangsatt gjenfangstfiske.

Fiskeridirektoratet region Trøndelag opplyser i en pressemelding at fisken ikke har vært medisinert eller fått påvist sykdommer av noe slag.

Fisker Arne Strand i Sørvågen, mellom Mistfjorden og Hellandsjøen, i Hemne hadde hørt rykter om rømningen mandag kveld. Tirsdag morgen, da han skulle ut og dra garn, fikk han bekreftelsen.

– Jeg så 14-15 oppdrettslaks ved båtsida da jeg dro ut fra Sørvågen. Da jeg kom ut på sjøen så jeg også laks som sprang, forteller han.

Men tirsdag formiddag, mindre enn et døgn etter rømningen, tror han det er for seint å starte gjenfangst.

– Laksen har nok spredt seg, og for oss fiskere vil det uansett være uaktuelt å iverksette gjenfangst uten betaling, sier Strand.

Fiskeridirektoratet region Trøndelag, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Fylkesmannen i Møre og Romsdal oppfordrer til fiske etter rømt oppdrettslaks i Trondheimsleia, i området mellom Sandstad (Hitra), Sunde (Snillfjord) og Smøla- Ertvågsøya (Aure). Oppfordringen gjelder ikke i fredningssonene i elvemunningene i dette området.

Rømt oppdrettslaks er å definere som anadrom laksefisk.

John M. Myrhaug