RINDAL: Surnadal og Rindal lensmannskontor har de siste dagene mottatt gjentatte klager på ulovlig og uvetting kjøring med en ATV i Rindal sentrum, og tirsdag ble en patrulje sendt ut for å sjekke kjøreatferden i nordmørsbygda. Og rundt klokka 15.00 fikk politiet napp; firehjulingen kom til syne i sentrumsgatene på sin uregistrerte ATV.

Rindalingen i begynnelsen av 20-årene ble stoppet, og politibilen ble parkert slik at videre kjøring var umulig. Men da den fartsglade føreren ble bedt om å sette seg inn i politibilen for å forklare sine synder, la han på sprang – med opptil flere mennesker som tilskuere.

– Vi tok ikke opp forfølgelsen, men tok beslag i kjøretøyet, som formelt er en MC med fire hjul, får ST opplyst fra lensmannskontoret.

Det er ikke grunnlag for å mistenke føreren for promillekjøring, men politiet antyder at dette i teorien kan være en årsak til at han stakk av.

– Forholdet blir dobbelt så alvorlig når du stikker av fra politiet og blir vurdert som egen sak når han skal få sin straff, opplyser politiet.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før den unge føreren meldte seg. Han angret på at han hadde stukket av – uten at det nødvendigvis vil virke formildende når han skal gjøre opp for seg.

– Han skjemmes sikkert og opplever det trolig veldig flaut at han stakk av foran så mange mennesker. Nå er føreren kalt inn til avhør, sier politiet, som er glad for at de har luket vekk et stort irritasjonsmoment fra trafikken for rindalingene.

John M. Myrhaug