For sju år siden deltok Jostein Slupphaug på ST-turen til Nice. På tur nordover, tok reisefølget en tur innom Riquewihr. Dermed var Slupphaug solgt.

Populært

I disse dager deltar han sammen med kona Bjørg – også hun pensjonert lærer – på ST og Peer Gynt Tours’ vintur til Alsace og Rihndalen.

– Som pensjonist er en av mine drømmer å jobbe som drueplukker her, forteller han under reisefølgets tur til landsbyidyllen Riquewihr. Jeg har faktisk lest at dette er en populær høstjobb for en del franske pensjonister. Dette er et arbeid jeg virkelig kunne ha tenkt meg. Jeg er en pasjonert molteplukker, så jeg ser for meg at jeg kan dra ned hit og høste vindruer umiddelbart etter moltesesongen, smiler han.

Skal tilbake

I likhet med de andre i følget ble også Slupphaug bergtatt av vakre Alsace:

– Det er et helt nydelig landskap. Jeg blir godstemt og får ro i sjelen. For meg som er halvt bonde er det fenomenalt å se hvordan de steller jorda si. Jeg gleder meg allerede til jeg skal tilbake hit. Om det blir som drueplukker, skal jeg ikke garantere. Men jeg skal tilbake.

Slipper å kjøre

Slupphaug synes en slik busstur er en fin måte å reise på.

– Det er ypperlig! Man blir kjent med området slik at man eventuelt kan reise tilbake på egen hånd. Det gjorde vi etter Nice-turen, og det skal vi gjøre denne gangen også. Og så treffer vi så mange trivelige folk! Dessuten er det en fordel ikke å kjøre selv gjennom et vindistrikt. Man får jo større glede av turen når man får nyte produktet!