I november skal nybygget ved Evjen skole stå ferdig. På skolens martna denne uka, var det mange som ville inn og se.

- Den var fin. Det er bra at vi får noe nytt, og det blir fint med større klasserom, sier Thea Hovset, femteklassing ved skolen.

Hun har akkurat vært inne sammen med mamma, og fått sett både klasserom, lærerrom, bibliotek og spesialrom. Det nye bygget tar form, slik at det er mulig å se for seg hvordan rommene vil se ut.

- Det er godt at det er så mange grupperom i nyskolen, det er ikke så mange i den gamle, sier Elisabeth Hovset etter omvisninga.

- Ser fint ut

Skolen får et åpent parti i midten, med glassgelender i andre etasje og mye lys som går gjennom etasjene. Klasserommene får glassfasader mot korridorene, slik at lyset også blir framtredende der.

- Det ser fint ut, og det blir nok artig å få ha klasserom oppe, sier Emilie Larssen, tredjeklassing.

Den tradisjonsrike martnan ved skolen bød på en mulighet for omvisning i nybygget onsdag. Lange køer med folk ville inn og se, og de slapp inn i puljer på 15 som ble geleidet rundt av Romund Aune i Vibo entreprenør AS.

- Vi begynte arbeidet i november i fjor, og skal være ferdige i november i år. Det er et bygg av massivtre og limtre, noe som Orkanger og Trondheim er i front på. Dette er materialer som brytes ned på naturlig vis, og vi får brukt den skogen vi har i Norge, sier Aune.

Bedre inneklima

Han fortalte at prosjektet ligger på 41 millioner kroner for bedriften, inkludert alle fag.

- Til og med heissjakta er i massivtre, noe som er ganske så uvanlig, fortalte han.

Et mellombygg skal binde sammen nyskolen med det eksisterende skolebygget fra 90-tallet, mens den delen som er fra 70-tallet rives. Det blir fem klasserom i nybygget, og det er fire i det eksisterende som skal bevares. I tillegg vil nybygget inneholde bibliotek, sløydsal, skolekjøkken og personalrom.

- Det er bedre å bygge kun med tre. Snekkerne sier det er bedre luft når de jobber her inne, fordi det ikke er noe betongstøv, sier Aune.

23 år med martna

Rundt om på skoleområdet var det varierte aktiviteter, matsalg og loppemarked. Martna ved skolen har det vært i 23 år nå.

- Martnan er et samarbeid mellom skole, FAU og velforeninga, og var tradisjonelt mer preget av salgsboder. Men de siste årene er det lag og foreninger som har deltatt, sier rektor Solveig Melby.

Andreklassing Maiken Helgeton (7) prøver seg på pilkast mot ballong når ST kommer for en prat. Klassen hennes arrangerer dette samt tipping av vekt på ei pæreskinke.

- Det er fint og artig med martna, sier hun.

Det var sang av småtrinnet, musikk av kulturskolen og skolekorpset, samt aktiviteter til inntekt for leirskole for hvert trinn.