Ikke en faktura

Har du fått en slik giro i posten? Vær da oppmerksom på at dette ikke er en faktura for en vare du har bestilt eller kjøpt.

Slik ser det fakturalignende brevet fra DinOpplysning.no ut. 

Næringsliv

Avsender er selskapet DinOpplysning.no, som sender ut såkalte kampanjetilbud for oppføring hos selskapet. Beløpet på giroen er på 4950 kroner, og det gir alle som betaler mulighet til å få en profilannonse på nettstedet.

– Vi har mottatt én henvendelse fra en av våre medlemsbedrifter, som oppfatter dette som svindelforsøk. Det er det nok ikke. Dette er lovlig, men veldig på kanten. Vær derfor våken på hva du betaler, sier daglig leder Willy Merkesnes i Hemne Næringsforum.

Advarer

Nettstedet trygghandel.no, som har spesialisert seg på rådgivning til kunder som mener de blir utsatt for svindelforsøk, advarer også sine medlemmer.

«Vi ønsker å gjøre våre medlemmer oppmerksomme på at dette bare er et tilbud med en registreringsfrist, om dere ikke ønsker en slik oppføring hos DinOpplysning.no trenger dere bare å la være å betale, etter som det ikke foreligger noe betalingskrav», heter det i advarselen.

Ifølge markedsføringsloven er slike utsendelser ikke ulovlige.

«Men det kan stilles en del spørsmål om forretningsetikken», skriver trygghandel.no.

På den utsendte giroen, som er ledsaget av en kort informasjon om tilbudet, er ikke ordet faktura nevnt.