Årets entreprenør i Meldal

Årets Entreprenør 2011 i Meldal tildeles Orkla Trebrensel.

Hans Christian Borchsenius er daglig leder og eneste ansatte i Orkla Trebrensel. Arkivfoto  

Næringsliv

Prisen får bedriften for oppbygginga av Kråkhaugen flisterminal.

Prisen er på 20 000 kroner samt blomster og diplom. Prisen deles ut i kommunestyret.

– Det er veldig artig. Jeg kan ikke si annet enn ti tusen takk, sier gründer og daglig leder i Orkla Trebrensel, Hans Christian Borchsenius.

Formålet med prisen er å stimulere til nyskaping og vekst i Meldal kommune.

I begrunnelsen heter det at «Orkla Trebrensel AS med Kråkhaugen flisterminal er en nyskapende bedrift i et spennende marked».

Etableringen av denne bedriften er målrettet i forhold til både nasjonale og internasjonale klimamål, eksempelvis: fornybar energi, bekjempe gjengroing og utnyttelse av lokale ressurser.

– Å motta prisen er inspirerende og et signal om at vi har satset på noe fornuftig. Det er også et signal om at vår virksomhet er noe lokalbefolkningen ønsker, sier Borchsenius.

Orkla Trebrensel ble etablert som enkeltmannsforetak i 2005 av Hans Christian Borchsenius. I august 2009 ble det omgjort til et aksjeselskap med 24 aksjonærer.

Målet er å bygge opp, eie og selv drifte energisentraler basert på flisfyring. Energien distribueres i form av varmt vann (vannbåren varme).

Orkla Trebrensel har i sommer bygd en flisterminal på Kråkhaugen mellom Løkken og Meldal sentrum, helt inntil fylkesvei 700.