Internasjonal meieriheder

Odd Rønningens arbeid har ført til redusert behov for antibiotika i fjøset.

Prisvinnerne Odd Rønningen (t.v.) og Roger Abrahamsen (t.h.) omkranser IDF-president Jeremy Hill. Foto: Privat 

Næringsliv

To av Norges fremste eksperter på meierisiden ble torsdag kveld tildelt hver sin pris på IDF World Dairy Summit. Dette er en en internasjonal meierikonferanse som i år ble arrangert i Yokohama i Japan.

Odd Rønningen i TINE og professor Roger Abrahamsen (UMB) mottok hver sin pris for sitt arbeid innen meieriteknologi og melkemaskiner.

Forebygger mastitt

Odd Rønningen fra Skaun ble tildelt IDF (International Dairy Federation) Prize of Excellence. Prisen ble delt ut for første gang, og Rønningen fikk hederen for sitt arbeid innenfor IDF gjennom 20 år. Det var spesielt prisvinnerens bidrag innenfor utvikling av ISO-standarder for melkemaskiner og automatisert melking som lå til grunn for tildelingen.

Odd Rønningen har utviklet det unike instrumentet Vadia som måler vakuum under melking.

– Gjennom dette arbeidet har han bidratt til å forebygge mastitt-problematikk og dermed redusere behovet for bruk av antibiotika, sier TINE i ei pressemelding.

Roger Abrahamsen ble tildelt prisen IDF Award 2013. Prisen deles ut av IDF som et symbol for å anerkjenne en person som har utført spesielt gode bidrag til framgang i internasjonal melkeproduksjon og meieriindustri.

Prisene ble overrakt under en gallamiddag torsdag kveld.