Seks innbrudd på tre dager

Natt til torsdag stakk mistenkte tyver av fra politiet, etter innbrudd i Agdenes og Orkdal. De siste dagene har det også vært fire innbrudd i Hemne.
Politi og rettssakerI 04-tiden natt til torsdag tok uvedkommende seg inn i Indergård bilverksted i Lensvika. Tyvene skal ha knust ei rute for å komme seg inn.


– Flere motorsager skal være stjålet. Folk som våknet av at det var folk utenfor verkstedet, så en bil som kjørte sin vei, opplyser Gunn Grandell ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.


Minst to personer skal ha vært med på innbruddet.

Ifølge Grandell forsøkte en patrulje fra trondheimspolitiet å få tak i tyvene. De jaktet på dem fra Orkdal, via Hemne og sørover mot Halsa. Men det var glatt og tyvene kjørte aggressivt. Politiet fant det derfor uforsvarlig å være for pågående i jakten.


– Nær grensen til Møre og Romsdal mistet politiet bilen av syne, sier Grandell.


Fluktbilen ble ikke funnet igjen.


Cirka klokken 03.00 natt til torsdag ble det også meldt om innbrudd hos Keba reklame på Bårdshaug vest. Der har dører blitt brutt opp. Politiet ser ikke bort fra at det kan være samme gjerningsmenn som i Agdenes.

Hemne har også vært rammet av innbrudd. Ifølge politibetjent Jens Wik har tyver tatt seg inn på fire forskjellige steder natt til tirsdag og natt til onsdag.


Natt til tirsdag ble et varetaxifirma på Kyrksæterøra rammet. Tyvene stjal datautstyr og et mindre pengebeløp.


I et båthus på Vinjeøra ble det stjålet småpenger, det samme gjelder en nedlagt butikk i Taftøysund. Innbruddet på prestekontoret ga heller ikke noe utbytte, men dører ble brutt opp.


– Disse innbruddene gir generelt større kostnader i form av skadeverk, enn verdien av det tyvene får med seg. Ofte er ødeleggelsene det verste for folk, sier Wik, som ønsker tips fra alle som kan ha sett eller hørt noe i forbindelse med innbruddene.

Svein Arild Sletteng