Fretex-sjef knuste hjelmen i sykkelvelt

Politi og rettssaker

Fretex-sjef Trond Ivar Vestre kan takke sykkelhjelmen for at han ikke pådro seg store hodeskader i tirsdagens velt ved Thamshavn.

– Hjelmen kan ha reddet livet. Den fordelte trykket over hele hodet i sammenstøtet med asfalten før den sprakk, sier en lege ved Orkdal sjukehus.

Fretex-konsernet er ute på en såkalt synlighetskampanje. Ansatte startet 6. juni i Kirkenes. Ferden går om Vestlandet og med planlagt målgang i Oslo 26. august.

– Målet er å profilere vår virksomhet underveis, forteller Trond Ivar Vestre når ST treffer han og kollega Rannveig Pedersen, daglig leder Fretex Midt-Norge, på akuttmottaket.

Hit ble de begge fraktet i ambulanse etter sykkelvelten på gamle E39 ved Thamshavn tirsdag i 12-tida.

Et sykkelfølge på seks var på vei fra Trondheim til Kristiansund. Like ved innkjørsla til Elkem Thamshavn, i 40 km/t, kjørte Pedersen ned i et hull i veien og veltet. Bak kom Vestre som ikke hadde sjanse til å unngå sammenstøtet.

– Jeg kjørte inn i Rannveig og deiset hodet i asfalten. Hjelmen sprakk. Trolig var jeg borte noen sekunder også, sier han.

Vestre gjennomgikk en CT-undersøkelse (skanner hodet) i går, uten at legene fant noe spesielt. Han måtte likevel overnatte på sjukehuset i natt, for at personalet kunne holde han våken og følge med utviklinga.

Foruten hodesmellen fikk han kun et slag og skrubbsår på rumpa. Kollega Pedersen forstuet håndleddet i tillegg til skrubbsår, blant annet på haka.

– Jeg husker ikke alt av turen fra Trondheim. Men dette viser bare hvor viktig det er å bruke hjelm når man sykler, sier den rutinerte syklisten.

Lensmann i Meldal, Brynjar Einum, mener tirsdagens sykkelvelt nok en gang viser nødvendigheten av å bruke sykkelhjelm.

– Det burde vært påbudt. Som politimann har jeg flere ganger vært ute i «felten» og erfart at hjelmen trolig har reddet liv. Og det er kanskje voksne som er minst flinke til å bruke hjelm, sier han.

Øyvind Brostrøm