– Orkdal skal bli best

Orkdals ferske rådmann, Ingvill Kvernmo (37), har høye ambisjoner på vegne av kommunen.

Ingvill Kvernmo starter i jobben 1. juni.Arkivfoto 

Politikk

Formannskapet vedtok mandag kveld enstemmig å tilsette Kvernmo som ny rådmann i Orkdal. Den endelige og formelle tilsettingen skjer i kommunestyret onsdag.Kvernmo har sin første arbeidsdag på rådhuset i Orkdal 1. juni.

Enstemmig

Kvernmo fikk telefon fra ansettelsesutvalget tidlig på mandagen med beskjed om at utvalget enstemmig hadde innstilt henne.

Like enstemmig var formannskapet i sitt ekstraordinære formannskapsmøte noen timer senere.

For hovedpersonen selv ble det en svært spennende dag, for dette var en jobb hun hadde skikkelig lyst på.

Kveldsmat og boklesing

– Jeg var veldig spent, sier Kvernmo når ST ber henne beskrive timen etter at formannskapsmøtet starta klokka 19 mandag.

– Jeg holdt på med typiske småbarnsmorsysler; laga kveldsmat, bada og leste bok. Men hele tiden gikk jeg med sommerfugler i magen, sier Kvernmo som er gift og mor til tre barn på fire, seks og ni år.

To heltidsstillinger

Ingvill Kvernmo har lev et hektisk liv de siste årene. I tillegg til å være trebarnsmor, har hun hatt to fulltidsstillinger; som direktør for Håndverkerforeningen i Trondheim og som daglig leder for Entreprenørforeningen for bygg og anlegg.

Men ikke nok med det. Hun sitter også i bystyret i Trondheim for Arbeiderpartiet, er medlem i finans- og næringskomiteen og sitter i gruppestyret til Arbeiderpartiets bystyregruppe.

Ambisjoner

– Hvorfor søkte du jobben som rådmann i Orkdal?

– Dette må være en av de mest spennende jobbene i Trøndelag. Orkdal er den største byen i fylket utenom Trondheim, og kommunen vil få en enda viktigere rolle som regionsenter i tida framover. Jeg ser også fram til arbeidet med kommunereformen, der det er viktig å få gode prosesser med nabokommunene, sier Kvernmo som ikke legger skjul på at hun har høye ambisjoner for kommunen hun nå skal lede.

Best på tjenester

– Orkdal er på topp som næringskommune. Mitt mål er at vi skal være best også når det gjelder tjenesteutvikling. Orkdal skal bli en av de mest attraktive kommunene i Trøndelag. Da må vi, i tillegg til å være en god bo- og næringskommune, også ha det beste tjenestetilbudet, sier nyrådmannen.

Etter at nyheten ble kjent mandag kveld, strømmet det på med gratulasjoner både på nettet og på telefonen.

– Det var kjempestas. Jeg ble nesten litt rørt over alle de positive reaksjoner. Det er en kjempestart å bli møtt på en slik måte.