Idemyldring om grønn omstilling

Miljøpartiet de grønne i Orkdal inviterer til åpent møte om næringspolitikk onsdag kveld.

Mari Vold, 3.kandidat for MDG i Orkdal og Gjertrud Berg, leder i lokallaget i Orkdal vil ha diskusjon om lokale løsninger for en grønn omstilling av næringslivet.  

Politikk

- Det er en del misforståelser om vår politikk. Noen tror vi vil skru av krana til oljen i morgen, det er ikke sant. Vi ønsker tvert i mot å stimulere næringslivet til å ta grønne valg, sier Gjertrud Berg, fylkesleder i Miljøpartiet de grønne (MDG) i Sør-Trøndelag og leder for partiets lokallag i Orkdal.

Nettopp grønne valg i næringslivet er årsaken til at MDG inviterer til en idemyldring om næringspolitikk i kinosalen i Orkdal onsdag.

«Det grønne skiftet» er et omdiskutert tema i forbindelse med årets lokalvalg, men hva dette skiftet skal innebære i praksis er under debatt.

- Det grønne skiftet er opplest og vedtatt, men ingen vet helt hva det skal bety i praksis. Ikke vi politikere heller, så vi trenger innspill – både fra fagfolk og andre, sier Mari Vold, tredjekandidat for den nye valglista i Orkdal.

Havvind og massivtre

Som innledere til møtet har partiet invitert en rekke fagfolk til å snakke om tema som berører fornybar næringsutvikling. Forsker John O. Tande ved Sintef skal snakke om havvind. Johannes Lippart, arkitekt i Orkdal kommune skal ta for seg temaet massivtre. Børge Beisvår i Trondheim næringsforening stiller, samt prosjektleder for fornybar energi ved Skjetlein grønt kompetansesenter, Martin S. Solli.

Interesserte innbyggere og alle politiske parti i Orkdal er invitert til å delta i idemyldringen sammen med MDG.

- Det grønne skiftet er tverrpolitisk, alle snakker om det. Derfor er det naturlig å invitere alle partiene. Det er ikke bare MDG som sitter med løsningene her, sier Mari Vold.