Feiret med dukkert i Vannspeilet

Benjamin Ysland og Sondre Kjøren kastet klærne og hoppet i Vannspeilet etter at fomannskapet hadde bevilget 300 000 til musikkfesten Vannspeilet 2011. Og Sundli har en klar melding til gammelkjæresten sin. (Les mer under bildene.)
Politikk

– Det betyr alt å få til dette. Det er ei investering for framtida. Selv kommer jeg fra nabokommunen Agdenes, og jeg merker engasjementet også der. Så jeg tror dette er en viktig sak for ungdom også utenfor Orkdals grenser, sier Benjamin Ysland som badet sammen med lederen i ungdomsrådet, Sondre Kjøren, i går.


To ville avslå
Alle partilederne, bortsett fra Gunnar Lysholm (Orkdalslista) og Ivar Konrad Gangås (KrF), snakket varmt for Vannspeilet 2011.


Arbeiderpartiet og Frp ønsket å innvilge søknaden fullt ut, mens Venstre og Senterpartiet foreslo 300 000 kroner.


Det ble knapt flertall, seks mot fem, for det siste. Med et så sterkt flertall er det allerede klart at det vil bli gitt penger til Vannspeilet 2011 når saken avgjøres i kommunestyret 27. april. Dermed har Sundli fått det signalet han trenger for å komme i gang.


Gammelkjærester
Men det som ennå er åpent, er om sluttsummen blir 400 000 eller 300 000 kroner.


ST er kjent med at flere politikere har døra på gløtt for 400 000 kroner. Blant dem er Orkdalslistas Elizabeth Mælen Lunde. Hun var nemlig nøye med formuleringen i sitt innlegg:


– Jeg vil i denne omgang støtte forslaget fra Grønset og Bang.


Sundli kvitterte umiddelbart etter møtet med følgende uttalelse til ST:


– Som gammelkjærest mener jeg Elizabeth bør stille med 400 000!


Catharina Morken